Archie keert binnenkort terug met Riverdale op Netflix, en vertelt wanneer precies!

Veronica Superguide logo
Archie keert binnenkort terug met Riverdale op Netflix, en vertelt wanneer precies!

Surprise! Op deze datum begint het nieuwe seizoen Riverdale!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Goed nieuws van Archie Andrews! De roodharige tiener verrast je met de releasedatum van Riverdale seizoen 4!

Op het Nederlandse Instagram-kanaal van Netflix doet Archie (KJ Apa) zijn heuglijke mededeling. In de Verenigde Staten begint het vierde seizoen van de populaire serie op 9 oktober. Nederland is één dagje later aan de beurt. Vanaf deze datum leef je dus weer mee met de tienerperikelen én moordmysteries in het slaperige stadje.

Riverdale sans Luke Perry

Over het vierde seizoen is nog niet bijzonder veel bekend, maar we weten wel dat het begint met een speciale aflevering, genaamd In Memoriam. Deze episode staat los van de andere gebeurtenissen in Riverdale en draait natuurlijk om het afscheid van Luke Perry.

Perry, die bekend werd als Dylan in Beverly Hills 90210, speelde in Riverdale Archie’s vader Fred Andrews. De acteur overleed in maart van dit jaar, nadat hij in februari een reeks ernstige beroertes kreeg. Perry was nog maar 52 jaar en liet een groot gat achter in de cast van Riverdale.

Voor de ode aan Luke Perry trekken de makers van Riverdale alle registers open. Ze noemden het al ‘de belangrijkste aflevering die ze ooit zouden maken’ en oud-Beverly Hills-collega Shannen Doherty speelt sowieso mee.

De ‘ouderrol’ die Fred Andrews vervulde wordt in de serie overgenomen door Molly Ringwald, die af en toe langs kwam als Archie’s moeder Mary.

Katy Keene

In het vierde seizoen nemen Riverdale-fans ook afscheid van Josie (Ashleigh Murray). Zij krijgt een grote rol in de Riverdale-spin-off Katy Keene, met Lucy Hale (Pretty Little Liars) als de titelheldin.

Nog even volhouden dus, en je krijgt als Riverdale-fan alles wat je hartje begeert! Vanaf 10 oktober keren Archie en zijn vrienden wekelijks terug op je beeldscherm. Wanneer Katy Keene precies verschijnt is op dit moment nog niet bekend.

Lees verder