Luke Perry als Fred Andrews in Riverdale

Veronica Superguide logo
Luke Perry als Fred Andrews in Riverdale

Riverdale onthult plannen speciale aflevering Luke Perry

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De makers van Riverdale hebben mooie plannen om Luke Perry te eren. Er komt een thema-aflevering mét een speciale gast!

Riverdale, en de entertainmentwereld op zich, werden opgeschud door het plotselinge overlijden van Luke Perry. De acteur, bekend van o.a. Beverly Hills 90210 en zijn rol van Fred Andrews in Riverdale, kreeg eind februari een reeks beroertes waarvan hij niet meer kon herstellen.

Het derde seizoen van Riverdale werd op dat moment opgenomen, dus erg veel tijd om bij Perry’s overlijden stil te staan was er niet… De makers wilden de acteur op een waardige manier herdenken, en zoiets prak je niet even tussen twee afleveringen door! Pas in het vierde seizoen merken we meer van dit belangrijke verlies voor de serie.

Zo is bijvoorbeeld bekendgemaakt dat Luke Perry’s vriendin en Beverly Hills 90210-collega Shannen Doherty een grote rol speelt in de eerste aflevering van het vierde seizoen, genaamd In Memoriam.

De speciale aflevering staat grotendeels los van de rest van de Riverdale-verhaallijn, hoewel het personage Fred Andrews wel degelijk uit de serie verdwijnt. De ‘ouder-rol’ wordt overgenomen door Molly Ringwald, die af en toe al te zien was als Archie’s moeder Mary.

Doherty zei meteen ja, nadat ze het emotionele script van de afscheidsaflevering las. In Memoriam is inmiddels opgenomen, wat volgens Cole Sprouse (Jughead) lastig was, maar ook mooi. Luke Perry gold op de set van Riverdale als een soort mentor voor de (jongere) sterren, net als zijn personage Fred probeerde hij de cast zo goed mogelijk bij te staan, en werd hij enorm gewaardeerd.

Het vierde seizoen van Riverdale gaat waarschijnlijk in oktober van start. Tot nu toe verschenen de afleveringen een dag later op Netflix Nederland. Naast Riverdale staat er ook nog een spin-off gepland over de fabulous Katy Keene. Mogelijk verschijnt die dit jaar ook nog!

Lees verder