Oudejaarsconference: Peter Pannekoek ‘gaat er met gestrekt been in!’

Door Redactie
Peter Pannekoek

Na een bizar jaar vol corona en drama is Nederland wel toe aan zalvende, verzoenende woorden, of niet? ‘Nope!’, aldus cabaretier Peter Pannekoek die dit jaar de Oudejaarsconference verzorgt. ‘Ik ga er met gestrekt been in!’

Cabaretier Peter Pannekoek houdt voor het eerst een Oudejaarsconference en treedt daarmee in de voetsporen van Youp van ’t Hek (en zijn borsthaar). Het was nooit zijn ‘jongensdroom’, maar hoe meer hij er over nadacht, des te interessanter vond hij het idee. “Een Oudejaarsconference, een soort afsluiting van het jaar, is een mooi ritueel. Ik voel ook wel de druk om het beste te maken wat ik tot nu toe gemaakt heb.”

De 'geile gozer' wil het publiek alvast geruststellen: hij zal het niet over de liefdesperikelen van André Hazes hebben. “Ik denk dat het voor mensen ook wel eens prettig is om anderhalf uur niets over Dreetje Hazes te horen. Dat gun ik het publiek in de zaal en de mensen thuis heel erg. (…) Dat moet mensen overhalen om te gaan kijken, toch?”

Oudejaarsconference: geen André, wél Sywert

Pannekoek wil nog niet veel kwijt over zijn optreden, maar verklapt wel dat hij er met gestrekt been ingaat. Ook deelt hij dat Sywert van Lienden waarschijnlijk wel even langskomt in de conference. “Heel het land is al over Sywert van Lienden heen gegaan, en tóch denk ik dat ik nog een paar nieuwe observaties heb!”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

De Oudejaarsconference van Peter Pannekoek zie je op oudejaarsavond op NPO1 vanaf 22:25 uur, na speciale afleveringen van Mindf*ck én Matthijs Draait Door. Om 22:00 uur start op SBS6 de conference van Najib Amhali.

In Veronica Superguide vertelt Peter Pannekoek verder wat hij de beste grap van cabaretlegende Youp van ’t Hek vindt. De regisseur van Chateau Meiland vertelt hoe ‘gescript’ de realityserie is, en oud-kandidaten blikken vooruit op de finale van Expeditie Robinson 2021.

Robert ten Brink vertelt dat hij graag mensen verrast in All You Need is Love, maar zelf nóóit mee zou willen doen. Holly Mae Brood blijkt zich nogal te ergeren aan BN'ers die hun hele hebben en houden op Instagram smijten, en dit vervolgens terug krijgen.

Het dubbeldikke kerstnummer van Veronica Superguide ligt nu in de winkel.