Regisseur onthult: zó gescript is Chateau Meiland

Door Redactie
Chateau Meiland

Martien Meiland en zijn knotsgekke familie zijn dé sterren van hun mateloos populaire reality-serie. Veronica Superguide sprak met de regisseur van Chateau Meiland en vroeg hem: zijn de rare fratsen van Martien, Erica en Maxime nou in scène gezet of niet?

Fans van Chateau Meiland krabden zich flink achter de oren toen Maxime en Martien Erica stiekem achtervolgden terwijl ze op date was. Dit kon toch nooit spontaan gebeurd zijn?

Regisseur onthult: zó gescript is Chateau Meiland

Erica en haar verdachte date

Regisseur Timon Moll, bekend van o.a. Goudkust en Groeten van MAX, bevestigt dat Chateau Meiland soms verhalen in scène zet. “Die scène hebben we van tevoren bedacht omdat Erica geheimzinnig over haar contact met hem deed.” Erica's wel/niet ex-vriend Sander van Betten bevestigt dit een beetje smalend: "We hebben bij dat bos ook nog een kwartier op ze staan wachten."

De aanleiding van de achtervolging was er dus wél, maar Chateau Meiland ging er vervolgens flink mee aan de haal. Moll: “Ik zei tegen Erica: Je doet zo geheimzinnig. Is het niet logisch dat de familie denkt: we moeten haar achtervolgen en deze man van een afstand beoordelen?”

'We bedenken met z'n allen het verhaal'

Volgens Moll zit Chateau Meiland vol met dit geplande avonturen. “We bedenken met z’n allen het verhaal, gebaseerd op wat de familie in het dagelijks leven meemaakt.” Als regisseur noemt Mol zichzelf een soort ‘aangever’, die de gesprekken vaak nét wat pittiger probeert te maken. “Ik ben degene die de vragen stelt en tegen wie Martien, Erica, Maxime en Montana praten. (…) Ik probeer dat wel op een vileine wijze te doen, en let daarbij goed op hun gezichten. Dan zeg ik: nou ja, je zegt dat nu wel. Maar volgens mij vind je dit of dat? En dan gaan ze los!”

Chateau Meiland in 2022?

Afgelopen zomer deed Martien Meiland nogal geheimzinnig over de toekomst van Chateau Meiland. Het leek erop dat de realityserie niet terug zou keren, maar dat lijkt niet te kloppen. Het verhaal dat Martien, Erica en Maxime meedoen aan een nieuw seizoen Effe Geen Cent te Makken klopt wél!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

In het dubbeldikke kerstnummer van Veronica Superguide lees je nog veel meer duistere geheimen van Chateau Meiland. Robert ten Brink vertelt dat All You Need is Love hem nog steeds ontroert, maar dat hij er niet aan moet dénken om zelf verrast te worden. Oud-deelnemers Roeland Fernhout en Hugo Kennis kijken vooruit naar de spannende finale van Expeditie Robinson, terwijl een psycholoog uitlegt wat zo'n slangenkuil met de deelnemers doet.

Peter Pannekoek bereidt zich voor op zijn eerste Oudejaarsconference en belooft dat hij er 'met gestrekt been in gaat.' Volgens Holly Mae Brood moeten BN'ers niet klagen over roddels als ze zélf alle ins en outs van hun liefdesleven op Instagram zettenVeronica Superguide ligt vanaf vandaag in de winkel.