Guido Weijers, Oudejaarsconference

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Guido Weijers, Oudejaarsconference

Alle Oudejaarsconferences van 2020 en waar je ze kan kijken

|
|

Laatste update:

We hebben in 2020 gehuild, gediscussieerd, veel thuisgezeten en veel series gebinged, maar het is tijd om het jaar met een big smile af te sluiten. Hoe kun je dat dan beter doen dan met cabaretiers en hun Oudejaarsconferences? Bekijk hieronder maar snel waar en wanneer je ze kan zien of horen.

1. Youp van 't Hek: Oudejaarsconference 2020: Korrel zout

Hij doet het wel, hij doet het niet... en toch weer wel! Youp van 't Hek sluit het jaar voor de allerlaatste keer af met een oudejaarsconference. Nee, niet in een kerk en al helemaal niet met 250 mensen, maar hij doet het én dat is wat telt. Over de inhoud wil de beste man nog niets kwijt, maar één ding staat buiten kijf: er moet om gelachen worden, zonder schroom en zonder een mondkapje op onze mooie snoetjes. Dat komt met zo'n interpretatie van zijn hit Flappie en nog zoveel meer vast wel goed!

De Oudejaarsconference van Youp van 't Hek zie je op 31/12 om 22.30 uur op NPO1.

Alle Oudejaarsconferences van 2020 en waar je ze kan kijken

2. Guido Weijers: De Oudejaarsconference 2020

Na een veelbesproken en gedurfde poging van Martijn Koning neemt Guido Weijers dit jaar het stokje weer over. In zijn Oudejaarsconference houdt hij ons een keiharde lachspiegel voor terwijl de wereld in de fik staat. Veel meer dan dit is er momenteel nog niet bekend behalve dat hij 'm live gaat spelen. "We gaan in elk geval iets rebelser te werk dan anders, dat kan ik wel verklappen", licht de cabaretier al een tipje van de sluier op aan Nu.nl. "Je moet denken aan een plek waar sowieso veel mensen bij elkaar zijn. Een studentenhuis of zo. Of de daklozenopvang." Nou, wij zijn heel benieuwd!

Guido Weijers: De Oudejaarsconference 2020 is om 22.20 uur te zien op RTL4, vlak na de Oudejaarsspecial van The Masked Singer.

Alle Oudejaarsconferences van 2020 en waar je ze kan kijken

3. Oudejaarsconference Javier Guzman: Raspopulist

Na zes Sinterklaasconferences, twee oudejaarsconferences en negen theaterprogramma's stond het helemaal niet op Javiers planning om met nóg een Oudejaarsconference te komen. Maar toen sloeg 2020 in als een bom en kon hij volgens eigen zeggen niet anders! Hij moest en zou met een conference komen om eens terug te blikken op wat er is geweest. In de show Raspopulist heeft hij het over de lockdown, Black Lives Matters, de belastingdienst en vast nog meer.

Zijn Oudejaarsconference is op 29 december al te zien om 20.30 uur op Comedy Central, maar mocht je dat gemist hebben, staat ie op oudejaarsavond om 21.30 uur ook voor je klaar op die zender.

4. Jan Beuving & Patrick Nederkoorn: De Andere Oudejaars

Als je eens iets anders wil dan de bekende gezichten moet je toch even weg van de gebaande paden. Via de website van BNNVARA is zowel op 31 december 2020 als 1 januari 2021 een registratie te zien van de Oudejaarsconference van het olijke duo Jan Beuving & Patrick Nederkoorn. En dat voor de allereerste keer! Ze herdenken nog eenmaal de overleden acteur Aart Staartjes en voetballer Maradona en ook andere actuele onderwerpen als corona en de belastingdienst kunnen natuurlijk niet ontbreken.

De andere oudejaars zie je 31 decem­ber en 1 januari op bnnvara.nl.

Ben je benieuwd of dit jouw soort humor is? Bekijk dan hieronder maar snel een fragment uit een andere voorstelling.

5. Dolf Jansen: Oudejaars 2020

Bosbranden, het coronavirus, het stoppen van De Wereld Draait Door... het komt allemaal voorbij in de Oudejaarsconference van Dolf Jansen. Voor de 31ste keer mag hij met zijn grappen en grollen het jaar dat is geweest eens lekker fileren. "Improvisatie is op zo'n traject onmisbaar, want soms dien je van de route af te wijken als de actualiteit daar om vraagt. En tussendoor ook nog eens grappen te maken. Dolf heeft het er maar druk mee." We zijn heel benieuwd wat hij nu weer op tafel weet te brengen, maar daar hangt wel een prijskaartje aan...

De (live)stream van de Oudejaarsconference van Dolf is op 31/12 om 15:00 uur te zien op Dolfjansen.com en via de theater De Kleine Komedie. Tickets kosten €51,50.

Alle Oudejaarsconferences van 2020 en waar je ze kan kijken

6. Vincent Bijlo: Kuchschermtijd

De echte luisteraars kunnen tot slot ook nog eens terecht bij de radio, want op 31 december speelt Vincent Bijlo live zijn Oudejaarsconference op NPO Radio 1. Geen kabinet, Veiligheidsregio of OMT kan hem hiervan weerhouden, want "als er één jaar is dat een oudejaarsconference verdient, dan is het 2020 wel", aldus de cabaretier. Vanuit het Beauforthuis in Austerlitz neemt hij het jaar onder de loep aan de hand van radiofragmenten. Dat is dus even iets anders dan zijn collega's, maar daardoor misschien des te unieker... in een jaar dat net zo origineel was.

Je hoort de conference Kuchschermtijd op donderdag 31 december vanaf 19.30 uur op NPO Radio 1.

Alle Oudejaarsconferences van 2020 en waar je ze kan kijken

Lees verder