• House of the Dragon

Op déze datum zie je de GoT-spin-off House of the Dragon

House of the Dragon

HBO werkt al een tijd aan de Game of Thrones-spin-off House of the Dragon. Zojuist werd bekend dat de serie, die draait om de beruchte Targaryen-clan, op 22 augustus op HBO Max verschijnt.

Game of Thrones was van 2011 tot en met 2019 één van de populairste series ooit. De strijd om het continent Westeros, door de families Stark, Baratheon, Lannister én Daenerys Targaryen was enorm spannend én zat vol bovennatuurlijke twists. 

De geschiedenis van Westeros begon echter al véél eerder. De Targaryens heersten honderden jaren over het continent, omdat ze als enige de macht hadden over machtige draken. House of the Dragon keert terug naar deze periode, en is een prequel die zich twee eeuwen vóór Game of Thrones afspeelt.

House of the Dragon

In House of the Dragon is Viserys Targaryen (Paddy Considine) de zachtaardige koning van Westeros. Viserys is een geliefde vorst, maar zijn broer Daemon (Matt Smith) is een veel machtiger krijger. Hij is ongelooflijk wreed, en het hof is doodsbang dat hij zijn broer ooit op zal volgen als koning.

In eerste instantie krijgt House of the Dragon 10 afleveringen, die vanaf 22 augustus te zien zijn op HBO Max. Het ligt voor de hand dat de familiegeschiedenis van de Targaryens daarna nóg meer afleveringen krijgt. Daarnaast wordt er aan nóg een paar GoT-spin-offs gewerkt, die te maken hebben met andere personages die we in House of the Dragon zien.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.