Onthuld: Déze BN'ers waren dragqueens in Make Up Your Mind

Het grote raden is weer begonnen! Dit seizoen dossen vijfentwintig BN'ers zich uit in de meest spectaculaire outfits en uitbundige make up voor een wervelend optreden in Make Up Your Mind. En de grote vraag is natuurlijk: wie is het? Hier onthullen we ze allemaal, met alle hints waardoor je had kunnen weten wie het was.

Make Up Your Mind
© RTL 4

Onthullingen aflevering 1

Wat een spectaculair begin van het nieuwe seizoen van Make Up Your Mind waarbij we direct getrakteerd werden op vijf fantastische optredens. Naast de vaste panelleden Nikkie de Jager en Fred van Leer schoven vanavond ook Beau van Erven Dorens en het kersverse RTL-gezicht Leonie ter Braak aan om lekker mee te raden. En dat raden ging nog niet direct van een leien dakje.

Eerste optredens

Vanavond werden omver geblazen door de optredens van 'Alyssa Amora', 'Sissy Girl', 'Jessie Slaaay', 'Vera Tulip' en 'Ally Lave'. En heel eerlijk: er was niemand waarvan we direct zeiden, die is het! Des te moeilijker is het in de studio om te raden wie er op het podium staat. En op basis van de korte optredens viel direct de laatste van de avond, Ally Lave, af.

Ally Lave

Helaas mocht Ally Lave direct al weer op d'r blokhakken vertrekken. Maar wie was het? We zagen een prachtig jokerpakje, een oranje suikerspin als kapsel, prachtige fazantenveren en het nummer 1 op beide hakken. Beau en Nikkie dachten dat het wel Buddy Vedder moest zijn, terwijl Fred en Leonie dachten aan Instagramster Daan Alferink. Maar niets bleek minder waar. Het ging namelijk om niemand minder dan RTL Boulevard-presentator Lex Uiting! En dat pakje had dan ook alles te maken met de favoriete tijd van het jaar voor de Limburger: Carnaval.

De veren verwezen naar zijn tijd als Prins Carnaval, terwijl de cijfers op z'n hakken 11 toonden. Oftewel de 11e van de 11e. Het kan zo makkelijk zijn als je het eenmaal weet!

Lex Uiting als Ally Lave
© RTL 4

Jessie Slaaay

Na een paar spectaculaire battles viel uiteindelijk ook het doek voor Jessie Slaaay. De ravissante beauty kwam in een zwart motorpakje met een gigantische zwarte krullenbos de show stelen vanavond. En dat leidde nogal tot verwarring. Want ook nu werd de identiteit van Jessie door niemand geraden! Wel kwamen de meest bizarre namen voorbij, waaronder Caroline van der Plas, Formule 1-commentator Robert Doornbos, een van de broertjes Coronel of Rob Kamphues. Bij de uiteindelijke gokjes kwamen Beau en Nikkie niet verder dan Frank Lammers en Fred en Leonie hielden het bij Robert Doornbos.

Maar iedereen zat totaal verkeerd, want het was niemand minder dan GTST-acteur Ferri Somogyi! Die heeft het er maar druk mee, want die zien we nu natuurlijk ook in De Verraders. En de hints naar hem hadden veel met presentator Carlo Boszhard te maken en diens parodie op zijn karakter Rik in Pittige Tijden. "Even lekker op m'n motor rijden!" was natuurlijk een populaire uitsprak van die Rik. En die zwarte pruik? Die verwees naar zijn vriendin Jessica, die achterop z'n motor zat.

Ferri Somogyi als Jessie Slaaay
© RTL 4

Sissy Girl

De derde afvaller van vanavond was Sissy Girl. In een bijna naakte outfit met een enorme mijter op het hoofd stal Sissy Girl de show vanavond. Het bleek in eerste instantie niet makkelijk om te raden. Was het Valerio Zeno? Of is het iemand van de EO of met een christelijke achtergrond, door die mijter? Om eerlijk vonden deze minder moeilijk om te raden, maar dat had alles te maken met de sprekende ogen van zowel Sissy als van de cabaratier die achter de make up zit.

Sissy Girl bleek niemand minder dan excentriekeling Stefano Keizers! Of is het nou Gover Meit? De mijter op z'n hoofd verwees in elk geval naar zijn echte naam Gover Meit. Terwijl z'n naam Sissy Girl verwijst naar z'n artiestennaam Stefano Keizers (Keizerin Sissy). En dat die bijna naakt rondliep zijn we inmiddels wel gewend van Stefano, dus ook dat was een hint. Overigens was hij vanavond nog naakter, want speciaal voor Sissy had Stefano z'n kenmerkende snor afgeschoren. Dat is pas toewijding!

Stefano Keizers als Sissy Girl
© RTL 4

Alyssa Amora

Alyssa is een prachtige gouden verschijning, die elegant over het podium flaneert en het publiek verleidt. Maar toch was de verleiding niet groot genoeg om de uitzending te overleven. Beau dacht dat het misschien wel Angela Schijf kon zijn, terwijl Leonie er Erland Galjaard in zag, de oud-directeur van RTL en echtgenoot van Wendy van Dijk. Maar wat zijn die verwijzingen naar de liefde? Presenteert Alyssa een datingprogramma?

Maar iedereen zat verkeerd bleek aan het einde van de uitzending. Alyssa Amora was namelijk acteur Jeroen Spitzenberger! En met die kennis zijn de hints ineens niet zo gek meer. Want de naam Alyssa Amora betekent zoveel als Alles is LIefde en daar speelde Jeroen Prins Valentijn in. Dat hij helemaal goud was had alles te maken met zijn Gouden Kalf voor zijn rol als Pim Fortuyn in Het jaar van Fortuyn. En die ogen op zijn handen? Dat verwijst natuurlijk naar zijn rol in de populaire serie Oogappels. En daarmee is ook de mysterieuze Drag Queen op de cover van Veronica Superguide onthuld!

Jeroen Spitzenberger als Alyssa Amora
© RTL 4

Mystery Queen: Nutty Narissa

De mystery guest van vanavond gaf een kort maar krachtig optreden, waarbij zowel Leonie als Nikkie het vrijwel direct dacht te weten. En veel kijkers thuis waarschijnlijk ook, want het was niet zo heel moeilijk. Het karakter was uitgedost als een mix tussen Disney-slechterikken Cruella de Vil en Maleficent. En wie is de grootste Disneyfan van ons land? Pianist Wibi Soerjadi natuurlijk! Daarmee hadden Leonie en Nikkie het ook bij het juiste eind.

De spectaculaire uitdossing van Wibi:

Wibi Soerjadi in Make Up Your Mind
© RTL 4

De winnaar van deze eerste aflevering van Make Up Your Mind was het wandelende bloemencorso Vera Tulip. En wie dat is zien we in de finale. Al hebben we wel een vermoeden...

 

Onthullingen aflevering 2

Vijf nieuwe BN’ers maakten vanavond hun debuut als dragqueen, aan het panel de eer om raden wie er onder alle glitters, veren en make-up verstopt zaten. Naast de vaste panelleden, Nikkie de Jager en Fred van Leer, mochten ook Chantal Janzen en Dan Karaty (die vorig jaar nog optrad als Kiki Diamond), een avondje meedenken. 

Eerste optredens

Vanavond was het de beurt aan ‘Foxy Bangs’, ‘Kimmy Counter’, ‘Ria ‘Sangria, ‘Liberty Sun’ en ‘Busty Blue’. Er waren veren, er waren hakken, er waren tranen en er waren héél véél borsten. De hints varieerden van vaag tot heel erg vaag en het panel had het er lastig mee. Busty Blue viel, ondanks haar sexy spagaat, als eerste af, maar het panel had na de catwalk-ronde nog steeds géén idee wie deze femme fatale was. 

Busty Blue

Gewapend met twee blauwe ballonnen en een overdosis witte veren, betrad Busty Blue vol zelfvertrouwen het podium. Ondanks dat ze haar catwalk in een spagaat eindigde, werd ze door de jury niet sterk genoeg bevonden. Nikkie vond het maar niets: de queen waar ze nou net geen flauw idee van had, vloog eruit.

Ten einde raad gokten zij en Dan op Gordon. Chantal en Fred dachten aan Guus Meeuwis, maar tot ieders grote verbazing bleek presentator Ruben Nicolai de ‘grote witte kip’ te zijn. Eerlijk is eerlijk: de hints waren lastig. De ‘Blue’ in ‘Busty Blue’ had te maken met zijn blauwe bloed, hij blijkt verre familie van Willem van Oranje te zijn. De ballonnen die hij vast had, hintten naar zijn programma Blow Up. Ruben vond het optreden 'vernederend', maar zei het te hebben gedaan voor zijn goede vriend Carlo Boszhard.

Busty Blue in Make Up Your Mind
© RTL

Liberty Sun

De tweede afvaller was Liberty Sun. Al tijdens de catwalkronde viel Liberty op met haar Delfts Blauwe pakje waar een werkelijk gigantische tegel achter geplakt zat. Ondanks dat haar loopje ‘not great’ was volgens Dan, schopte ze het wel tot de tweede ronde. Met een LGBTQ-strik in haar pruik wist Liberty met een New York New York-performance de jury in het hart te raken. Ondanks dat eerder namen als Jomanda en Henk Krol bij het panel voorbijkwamen, hadden ze het uiteindelijk allemaal unaniem bij het juiste eind. 

Liberty Sun bleek niemand minder dan acteur Huub Stapel te zijn, een ontzettend goede vriend van Chantal Janzen. In de tweede ronde begon ze iets te vermoeden toen Liberty haar niet wilde aankijken. Ook de hints lieten een belletje rinkelen. Zo sloeg de tegel op haar rug, waar Home is Where The Heart Is op stond, op zijn hometown Tegelen en het liedje New York, New York had alles te maken met Flodder in New York waar hij in speelde. Huub liet weten het ‘geweldig’ te hebben gevonden om mee te doen, hij heeft nog meer bewondering gekregen voor dragqueens.

Make Up Your Mind
© RTL

Kimmy Counter

Op de derde plaats eindigde Kimmy Counter. De sportieve queen die volgens Chantal een ‘ietwat lompig’  loopje had, droeg lange voetbalsokken waardoor het panel er aanvankelijk van overtuigd was dat ze te maken hadden met iemand uit de sportwereld. Naast Jayjay Boske kwam ook de naam van Sjoerd van Ramshorst voorbij, maar echt zeker wisten ze het niet. Zelfs na haar eindspeech bleef de identiteit van Kimmy één groot raadsel. Fred en Chantal waren zelfs zo radeloos dat ze geen naam, maar alleen een vraagteken op hun bordje schreven. Nikkie en Dan deden het niet veel beter, zij kwamen met Martijn Fischer en ook dat klopte niet.

Acteur Cas Jansen bleek namelijk al die tijd onder de witte pruik van Kimmy te hebben gewoond. De hints waren op z’n zachts gezegd cryptisch: in GTST speelde Cas iemand die in de bak zit vanwege een illegale handel in diamanten, vandaar het nummer Diamond van Rihanna waarmee hij optrad. Zijn voetbaloutfit sloeg op de serie Allstars waar hij een rol in speelt en het cijfer 33 wat op zijn rug stond, had te maken met het restaurant, Venster 33, dat hij runt.

Make Up Your Mind
© RTL

Foxy Bangs

Op de tweede plek eindigde Foxy Bangs. Ze schopte het net niet tot de finale, maar haar ongekende podiumtalent ontging niemand. Foxy’s gifgroene outfit zat propvol hints, zo droeg ze een rode pruik met daarop een appel, ook beet ze het hoofd van de slang af die om haar nek hing.  Al tijdens de catwalkronde viel op dat Foxy over een stel soepele heupen beschikt, maar na haar Let’s Get Loud-performance wisten ze het zeker: hier staat een theaterkind. Chantal en Fred zaten er desondanks helemaal naast, zij dachten dat danser Timor Steffens onder de rode pruik van Foxy verstopt zat. Nikkie en Dan hadden het wel bij het juiste eind.

Zij vermoedden dat musicalster Tommie Christiaan de ware Foxy was en dat klopte als een bus. De eerste hint zal al in zijn naam fox is engels voor vos en vos lijkt op voz en dat slaat dan weer in het Spaans op Zorro, de rol die hij speelt. Volg je het nog? Daarnaast is Tommie hovenier van beroep en daardoor zag zijn outfit eruit als een Garden of Eden. Tot slot waren de vlinders in zijn pruik een verwijzing naar het titelnummer Vlinders van de film Afblijven

Make Up Your Mind
© RTL

Mystery Queen: Charatella

De grootste verrassing kwam helemaal aan het einde van de show toen The Mystery Queen naar voren werd gehaald. Wie zou raden wie er onder het groene huisvrouwenpakje van ‘Charatella’ zat kreeg maar liefst twee punten. Fred en Chantal gokten op Paul de Leeuw en Nikkie en Dan dachten aan Jeroen Krabbé.

Allemaal hadden ze het fout, want niemand minder dan Op1-presentator Charles Groenhuijsen bleek de charmante, ondeugende Charatella te zijn. "Van Op1 naar dit, het is een stapje", bekende hij. Hij vertelt waarom hij meedeed. “Ik dacht ik ben voor 200% hetero, wat moet ik daar en toen dacht ik dat is 200% reden om het wel te doen. Mensen zeggen vaak van het mag wel wat vrolijker bij Op1, dt heb ik nu voor vijf jaar goed gemaakt.” Volgens Charles sluiten we zoveel mensen uit en de boodschap van dit programma is ‘sluit mensen in’.

Make Up Your Mind
© RTL

Ria Sangria

De winnaar van deze tweede aflevering van Make Up Your Mind was Ria Sangria. Wie dat is zien we in de finale, maar we hebben wel al een vermoeden...

Onthullingen aflevering 3

Tijd voor de derde aflevering van Make Up Your Mind! Opnieuw werden vijf nieuwe BN'ers getransformeerd tot dragqueens. Nikkie de Jager en Fred van Leer zaten weer klaar om te raden wie RTL 4 vanavond gestrikt had. Uiteraard schoven er weer twee sidekicks aan om hen te helpen, namelijk: Bridget Maasland en John Williams. 

Eerste optredens

Welke dragqueens bestormden vanavond de catwalk? Kijkers werden getrakteerd op optredens van Flash Gorgeous, Daisy Lucy, Bunny Petit, Call Me Cartier en Sjaan Elle. Wie zij waren, vertellen we je graag.

Sjaan Elle make up your mind
© RTL 4

Sjaan Elle

De eerste dragqueen van wie we in de derde aflevering afscheid moesten nemen, is Sjaan Elle. In haar opvallende gele bontjas is ze nogal een verschijning! Carlo vertelt vervolgens dat Sjaan Elle graag naar een complimentje vist én zich niet laat kisten. Het panel lijkt meteen een idee te hebben. Nikkie en John zetten hun geld in op een darter. Fred zit echter in een heel andere hoek: misschien is het Frans Duijts wel. 

Fred kan het bijna niet geloven: hij had het goed... maar heeft toch de verkeerde naam opgeschreven! Gelukkig zien we op het bordje van Nikkie en John wél de naam van Frans Duijts staan.

Frans vertelt dat hij 'mooie heupen' gekregen heeft van het Make Up Your Mind-team, waarmee hij heel vrouwelijk kon bewegen. Dan nog de hints: Elle is natuurlijk een Franse naam, Frans zwaaide zijn tas rond als hint naar het sloopbedrijf van zijn familie en de pepermuntketting is een verwijzing naar de naam van zijn dochter, Wilhelmina. En dat Frans zich niet laat kisten? Dat was tot slot een aanwijzing naar zijn grootste hit, Jij denkt maar dat je alles mag van mij.

daisy lucy make up your mind
© RTL 4

Daisy Lucy

Daisy Lucy heeft wel voor hetere vuren gestaan, vertelt presentator Carlo Boszhard. Daisy komt op met een kikker op haar hand. Fred denkt daarom aan een prins of een prinses. John zit op een heel ander spoor en noemt voertballer Richard Witschge.

Daisy Lucy koos voor haar lipsync-optreden voor Rise Like a Phoenix, waarmee Conchita Wurst het Eurovisie Songfestival won. Halverwege het nummer trekt de dragqueen het onderste gedeelte van haar roze prinsessenjurk uit. Dat moet wel een hint voor illusie zijn, meent John. Bridget kan zich echter niet voorstellen dat het om een illusionist gaat. Daarvoor was het optreden niet soepel genoeg. 

Daisy Lucy belandt samen met Bunny Petit in de gevarenronde. De twee bekvechten het uit op Titanium van David Guetta en Sia. Helaas blijkt Bunny Petit een maatje te groot… Daisy Lucy moet zich bekendmaken.

En dan blijkt illusie toch wel degelijk een heel duidelijke hint te zijn naar… Hans Klok! Beide teams hebben zijn naam opgeschreven. Het zat al een beetje in de naam Daisy Lucy – spreek dat maar eens hardop uit –, maar ook de kikker was natuurlijk een verwijzing naar illusie.

Call Me Cartier make up your mind
© RTL 4

Call Me Cartier

Call Me Cartier weet hoe ze voor de winst moet gaan, vertelt Carlo. Nikkie heeft een gespierde rug gespot. John spreek over een grote kerel! Fred zag ook spieren en pezen, de kandidaat is heel droog, oordeelt hij. Wie hij specifiek in gedachten heeft, houdt hij echter voor zichzelf.

Call Me Cartier besluit Survivor / I Will Survive van de cast van Glee te lipsyncen. Fred wordt dankzij dat optreden alleen maar gesterkt in zijn mening: hij weet zeker wie dit is! Nikkie denkt vanwege dat survivallen aan Expeditie Robinson.

Tijdens haar overwinningsspeech horen we de echte stem van Call Me Cartier. Het blijkt echter niet goed genoeg… De dragqueen moet zichzelf onthullen. En dan blijkt het om Robbert Rodenburg te gaan. Nikkie schaamt zich kapot dat ze het niet door heeft gehad. “Ik zie het nog steeds niet”, piept ze. Ze had Duncan Laurence opgeschreven. Bridget en Fred noteerden daarentegen wél de goede naam.

Robbert vond het erg ongemakkelijk om mee te doen: hij heeft zijn vrouwelijke kant altijd verborgen. De panelleden stellen hem gerust. Daarna worden de hints doorgenomen. Survivor bleek inderdaad een hint naar Expeditie Robinson te zijn, dat Robbert eerder won. De staf in zijn hand verwijst ook naar het tv-programma. Cartier slaat op zijn YouTube-serie Open Kaart en zijn zilveren outfit lijkt op de Televizier-Ster die hij voor die serie won.

make up your mind bunny petit
© RTL 4

Bunny Petit

Bunny Petit komt op met een… flinke boezem en een nog grotere derrière. Bridget heeft echter vooral oog voor de bizar hoge hakken. Ook vraagt ze zich af of de neus van de BN’er is aangepast. Dat blijkt niet het geval. Nikkie zet haar geld in eerste instantie in op Buddy Vedder. Of in ieder geval iemand die in het theater heeft gestaan.

In de tweede ronde zien we Bunny Petit het nummer Runnin' (Lose It All) van Naughty Boy en Beyoncé zingen. Fred denkt plots Aran Bade in de dragqueen te herkennen. Bridget en Nikkie weten ook zeker dat ze de BN’er kennen, maar kunnen beide niet op de naam komen.

Bunny Petit zingt in de gevarenronde het nummer Titanium (David Guetta en Sia) met Daisy Lucy. Die eerste doet dat net een stukje beter. Dat betekent dat de voluptueuze queen door mag naar de volgende ronde. Helaas blijkt daarna haar overwinningsspeech echter niet goed genoeg…

Bunny Petit moet daarom haar identiteit onthullen. Wie zat er verborgen in de rode jurk? Het blijkt om Jan Versteegh te gaan! Beide teams hebben het goed. Dat duurde echter wel even. “Ik ken die kop”, hield Bridget zichzelf voor. Jan vraagt zich af waarom het team van Make Up Your Mind juist hem zulke grote borsten heeft gegeven. Maar goed, ondanks dat hij niet gewonnen heeft, is hij wel trots op zichzelf!

Dan nog de hints: de naam Bunny en Jans look – de rode strakke jurk van Jessica Rabbit uit Who Framed Roger Rabbit? – zijn verwijzingen naar het tv-programma Proefkonijnen en het feit dat Jan de stem van Peter Rabbit heeft ingesproken. De vork op het tasje verwijst daarnaast naar de podcast De beste smaak van Nederland. Tot slot dan nog twee hints naar de marathon die Jan liep: de medaille aan zijn ketting en het liedje Runnin’.

make up your mind break a leg
© RTL 4

Mystery Queen: Brenda Break A Leg

Net zoals in de afgelopen twee weken kreeg de winnaar van vanavond ook weer een prijs uitgereikt door een Mystery Queen. Ditmaal was het Brenda Break A Leg, die een award mocht uitreiken aan Flash Gorgeous. Wie o wie zou het zijn? Nikkie denkt aan Sybrand Niessen, Fred zet zijn geld op Albert Verlinde.

Het werden twee punten voor Fred! Brenda Break A Leg was inderdaad Albert Verlinde. De term break a leg is trouwens een verwijzing naar het bekende theatergezegde. Albert heeft uren in de make-up gezeten, maar vond dat het meer dan waard: “Het is een feestje”, oordeelt hij.

Met zijn goede ingeving wint Fred deze aflevering!

Flash Gorgeous make up your mind
© RTL 4

Flash Gorgeous

Tot slot dan nog de winnaar van de derde aflevering: Flash Gorgeous. Wie zij is, zien we pas in de finale. Wel kun je alvast met ons meeraden naar de identiteit van de dragqueen

Onthullingen aflevering 4

In de vierde aflevering van Make Up Your Mind schakelde Nikkie de Jager de hulp in van Jelka van Houten, terwijl Fred vertrouwde op de raad van Edson da Graça. Deze vier panelleden deden hun uiterste best om vijf nieuwe dragqueens te ontmaskeren. Of hen dat gelukt is? We vertellen het je in de loop van de avond graag! Dit waren alle onthullingen in de vierde aflevering van Make Up Your Mind.

Eerste optredens

Zoals gezegd was het vanavond de beurt aan vijf nieuwe dragqueens om de catwalk trotseren. De dames zagen er geweldig uit en hun namen waren minstens net zo fabuleus! Het ging vanavond om deze vijf dragqueens: Miss Unique, Miss B. Conny, Bonnie Éclair, Lil’ Miss Know It All en Trixy McQueenie.

Trixy McQueenie make up your mind
© RTL 4

Trixy McQueenie

Trixy McQueenie leek de boel wel een beetje op te blazen... Letterlijk! Ze was vanavond gehuld in een soort lakleren pak, met grote gouden tentakels. Het hele panel dacht dat deze dragqueen wel een vrouw moet zijn. Inge de Bruijn bijvoorbeeld, zo stelt Fred. Nikkie dacht vanwege de ballonnen aan Victor Mids.

We hoefden niet lang op de onthulling te wachten. Trixy McQueenie werd al na de eerste ronde weggestuurd. En dan blijkt dat het hele panel het fout had: het was Tim den Besten, maar dan met een vals gebitje. Het woord Queen in zijn naam en de koninklijke kleur blauw die hij droeg, slaan op zijn serie Timmyland over de democratie. De ketting met het getal 100 heeft ook een link met de tv-programma's van Tim, namelijk: 100 dagen voor de klas en 100 dagen in je hoofd.

Lil Miss Know It All make up your mind
© RTL 4

Lil’ Miss Know It All

Deze diva maak je niets wijs, zo vertelde Carlo. Ook vertelde hij dat de onthulling van Lil’ Miss Know It All ongetwijfeld voor krantenkoppen zou zorgen! Nikkie dacht tijdens de eerste ronde Beau van Erven Dorens te herkennen, Jelka gokte op Robert ten Brink en Fred meende Gordon te herkennen.

Lil’ Miss Know It All lipsyncte in de tweede ronde On the Radio van Donna Summer, waarbij ze zelfs haar lange jurk uitgooide! Daardoor herkende Nikkie ‘een grote man’. Fred leek een concreter idee te hebben over de identiteit van Lil’ Miss Know It All: “Heel veel mensen vinden deze persoon leuk en lief.” Edson vertelde dat het zelfs een 'voorbeeld' voor hem is.

Toch bleek de geweldige lipsync niet genoeg… Lil’ Miss Know It All belandde in de gevarenzone en moest het opnemen tegen Miss Unique. De dames zongen Songfestival-knaller Euphoria van Loreen. Na het optreden meende Jelka Paul de Leeuw te herkennen. Dat dachten Fred en Edson in eerste instantie ook! Maar het zou volgens hen ook zomaar Maarten van Rossem kunnen zijn…

Opnieuw had het hele panel het mis: Lil’ Miss Know It All was Roelof Hemmen! En ja, Roelof weet als nieuwslezer voor tv en radio, en als nieuwsman van Jinek natuurlijk alles. De ring om zijn vinger verwees trouwens naar het logo van die talkshow. Een laatste hint vonden we op Roelofs schoenen: het teken voor de man, wat verwees naar de ‘hem’ in zijn achternaam.

miss b conny make up your mind
© RTL 4

Miss B. Conny

Deze gruwelijke queen is fearless en laat ons allemaal watertanden, zo vertelt Carlo. Miss Unique was verkleed als Cruella de Vil uit de Disney-film 101 Dalmatiërs, inclusief een grote bontjas. Nikkie meende dat het wel eens Martin Gaus zou kunnen zijn. Edson dacht echter aan Frank Lammers, oftewel Ferry Bouman uit Undercover.

Miss B. Conny bracht in de lipsyncronde Holding Out for a Hero van Bonnie Tyler ten gehore. Nikkie heeft wel een idee van de identiteit van deze dragqueen. Deze persoon is zo bekend dat het een geweldige reclame voor Make Up Your Mind zou zijn, stelde ze!

In de speech van Miss B. Conny verwees de queen naar ‘het overgaan van een grens’. Toen ze zich vlak daarna onthulde als Kees van der Spek, werd plots alles duidelijk! Gelukkig wisten de panelleden voor het eerst in deze aflevering punten te scoren: beide teams hadden het goed. 

De hints dan nog: Kees droeg oorbellen in de vorm van spekjes, en ook B. Conny (bacon) verwijst naar de achternaam van de boevenvanger. In de tas van Miss B. Conny bleek grappig genoeg een camera verborgen te zitten. En ook Holding Out for a Hero was een verwijzing naar Kees zijn tv-programma's. Tot slot dan de cowboy die we zagen tijdens de lipsync: een verwijzing naar Kees zijn cowboylaarzen. 

unique make up your mind
© RTL 4

Unique

Presentator Carlo Boszhard vertelde ons dat Unique een dotje is. De dragqueen kwam op met een vogelkooitje op haar hoofd en het woord ‘Yassss’ op haar rug. Verder droeg ze een bos wilde krullen, een leren jackje en een tutu in neonkleuren. De tutu deed Jelka denken dat Miss Unique wel eens een danser zou kunnen zijn.

Unique zwierde in de tweede ronde rond aan een danspaal, terwijl ze Gimme More van Britney Spears lipsyncte. Ondanks dat het een spetterend optreden was, dacht Fred toch niet aan een danser. Dat is zijn mede-panellid niet met hem eens! Edson herkende Jan Kooijman in de queen.

Helaas was Unique haar lipsync niet goed genoeg. Ze moest daarom nog een keer strijden. Ditmaal tegen Lil’ Miss Know It All. Het stel koos voor Euphoria van Songfestival-winnaar Loreen. Jelka zag tijdens het optreden plots herkenning: ze heeft op het podium ‘speeksel uitgewisseld’ met Unique.

Unique liet tijdens haar speech weten dat we ons niet moeten laten foppen door haar ‘ruige uiterlijk’. Kort daarna leerden we dat de dragqueen in kwestie Charly Luske is! Grappig genoeg denkt Fred elke week dat Charly meedoet… Deze week was dat dus echt zo, maar had Fred het tóch niet gezien! Jelka en Nikkie hadden het gelukkig wel goed.

Unique is een liedje van de Dolly Dots en Charly speelde mee in de musical over de meidengroep. Op de schouder zagen we lussen, een verwijzing naar de achternaam van de acteur. Yassss sloeg op de achternaam van zijn vrouw: Tanja Jess. Tot slot dan de danspaal: een aanwijzing naar de musical The Full Monty. 

make up your mind sweety tootsie mystery queen
© RTL 4

Mystery Queen: Sweety Tootsie

De winnares van vanavond, Bonnie Éclair, kreeg een award van een nieuwe Mystery Queen: Sweety Tootsy. We zagen een gemberkoekmannetje op haar jurk, maar meer aanwijzingen kregen we niet... Edson en Fred schreven Britt Dekker op. Een foute gok! Nikkie en Jelka doorzagen Sweet Tootsy echter wel: dit was Rudolph van Veen!

Als ze aan bakken en koekjes denkt, denkt Nikkie meteen aan Rudolph. En met die ingeving won ze de vierde aflevering van Make Up Your Mind! Ook de kerstballen op zijn hoofd vormden trouwens een hint: die verwezen naar Rudolph the Red-Nosed Reindeer. 

Bonnie Éclair Make Up Your Mind
© RTL 4

Bonnie Éclair

Tot slot dan nog de winnaar van de vierde aflevering: Bonnie Éclair. Deze queen werd als enige niet onthuld... Wie zij is, leren we namelijk pas in de finale!

Onthullingen finale

In de finale van Make Up Your Mind werden Nikkie de Jager en Fred van Leer bijgestaan door twee ervaringsdeskundigen: Soy Kroon en Jamai Loman. Zij stonden eerder zelf in de finale van het tv-programma. Of Nikkie en Fred wat aan hun hulp hebben gehad? De teamcaptains moesten hun ingevingen vooraf al opschrijven. Ze mochten vanavond nog slechts één naam aanpassen. Spannend! Vooral omdat het erom spande: Nikkie heeft 12 punten verzameld, terwijl de teller bij Fred op 10 punten blijft steken... Het advies van Soy en Jamai kon dus doorslaggevend zijn.

Eerste optredens

In de afgelopen vier afleveringen van Make Up Your Mind bleef er elke week één dragqueen onbekend. De identiteit van deze deelnemers werd vanavond tijdens de finale pas onthuld. Het ging om Vera Tulip, Ria Sangria, Flash Gorgeous en Bonnie Éclair. De dragqueens openden de show vanavond met een spetterend, gezamenlijk optreden.

Make Up Your Mind Bonnie Éclair finale
© RTL 4

Bonnie Éclair

Carlo Boszhard – vanavond tijdens de introducties te zien als dragqueen Valentina – noemt Bonnie Éclair zo zoet als Frans gebak. In haar zwarte lakleren outfit zet ze echter iedereen een hak… Fred denkt vanwege de zwarte outfit aan Raven. Jamai gokt vanwege de hints naar gebak en pompoenen echter op een chef-kok.

Valentina vertelt ons dat we in de lipsync-ronde vooral moeten letten op de zangeres. Er bestaat namelijk een connectie tussen de zangeres en de dragqueen in kwestie. Bonnie Éclair wordt vergezeld door Do. Jamai vermoedt dat de link tussen de dragqueen en Do te maken heeft met Expeditie Robinson.

Bonnie Éclair verloor in de lipsync-ronde van Ria Sangria en moest zichzelf dus onthullen… Het publiek had het goed: het was inderdaad Hugo Kennis! Ook Nikkie, die op de valreep nog een andere naam opschreef, koos voor Hugo. 

Hugo onthult tot slot nog een paar aanwijzingen, zo heeft hij meegedaan aan de Halloween-editie van De Verraders, en draagt hij ringen met het getal twee en vier, een hint naar de zender 24Kitchen. 

Vera Tulip Make Up Your Mind finale
© RTL 4

Vera Tulip

Valentina liet weten dat Vera Tulip van haar drie sterren krijgt en vanavond voor de ‘volle fame’ gaat. Het panel associeert verder op die drie sterren: zou het een lid van de 3J’s, OG3NE of K3 kunnen zijn?

Vera Tulip werd in de lipsync-ronde geholpen door Marlijn Weerdenburg. Hoe kennen die twee elkaar? Marlijn vertelt de mond van Vera Tulip te herkennen… Ook Jamai weet na deze ronde zeker wie Vera Tulip is.

We hoeven niet lang te wachten op de onthulling van Vera Tulip. Omdat deze dragqueen de lipsync-ronde van Flash Gorgeous verliest, moet ze zich meteen bekendmaken. En dan blijkt het om Kees Tol te gaan! Precies zoals het publiek al dacht. Ook het panel was deze dragqueen op het spoor, zowel Nikkie als Fred herkenden Kees. 

Tot slot de aanwijzingen: de drie sterren verwezen naar het tv-programma De 3 sterren camping. Kees zijn dragnaam had alles te maken met twee van zijn andere tv-programma's: Hollands Beste Bloemstylist en VTWonen. En Kees kent Marijn natuurlijk van Wie is de Mol?

Flash Gorgeous Make Up Your Mind
© RTL 4

Flash Gorgeous

Valentina vertelt dat Flash Gorgeous vanavond haar staartjes losgooit, een fijne blos krijgt en… misschien wel bij AVROTROS werkt? Het panel denkt nog steeds dat deze dragqueen wel eens een vrouw zou kunnen zijn. Misschien Nance of anders Emma Wortelboer?

Tijdens de lipsync-ronde zong Flash Gorgeous samen met Willemijn Verkaik. Wat is de connectie tussen deze twee? Willemijn heeft zelf geen enkel idee. Soy durft echter wel een gokje te wagen: Nikkie Plessen.

Er volgen daarna nog twee rondes, waarin de twee overgebleven dragqueens de Spiegel, Spiegel Aan De Wand-scène uit Sneeuwwitje naspelen, en nog een keertje strijden in een lipsync-battle. Flash Gorgeous verliest en moet zijn óf haar identiteit bekendmaken. Het merendeel van het publiek én het volledige panel zaten ernaast: dit was niet William Spaaij, maar Patrick Martens!

Welke hints hebben we dan gemist? Nou, de naam Flash Gorgeous sloeg bijvoorbeeld op Het Perfecte Plaatje. Het zebraprintje van de outfit was een aanwijzing naar ZOOP en de letter S op zijn borst verwees naar Supernick. Daarnaast het tasje in de vorm van een Musical Award: Patrick speelde in de prijswinnende musical de Bodyguard. En daarmee is natuurlijk ook de link met Willemijn verklaard. En tot slot dan AVROTROS? Patrick moest een keer lastminute Moltalk presenteren!

Ria Sangria Make Up Your Mind
© RTL 4

Ria Sangria

Valentina stelt Ria Sangria voor als een Spaanse lady, een wereldmeid, die voor losers geen tijd heeft. Zou het Jody Bernal kunnen zijn, vraagt Jamai zich hardop af.

Ria Sangria zingt in de lipsync-ronde samen met Edsilia Rombley. Edsilia heeft wel een vermoeden wie de dragqueen is, maar wil niets verklappen… Soy denkt aan William Rutten.

In rondes daarna moeten de twee overgebleven dragqueens de Spiegel, Spiegel Aan De Wand-scène uit Sneeuwwitje naspelen, en gaan ze de strijd aan in nog een lipsync-battle. En jawel, Ria Sangria komt als winnares uit de bus!

Gelukkig hadden kijkers deze dragqueen wel in de smiezen: het was inderdaad Jeroen van der Boom. Het panel zat er echt compleet naast... 

Bij het bespreken van de hints onthult Jeroen dat Jij bent zo origineel een Spaanstalig liedje is. Ook is hij in Spanje getrouwd en woont hij er gedeeltelijk. De takken in de zangers haar slaan op zijn achternaam. En grappig: bij The Masked Singer zong Jeroen ook al samen met Edsilia. 

Make Up Your Mind finale Mystery Queen Skinny Jeany

Mystery Queen: Skinny Jeany

Ook in de finale van Make Up Your Mind zagen we weer een Mystery Queen. Zij mocht Ria Sangria haar Beauty Case Award overhandigen. De dragqueen is gehuld in soort spijkerjurk... en dat blijkt meteen een hint te zijn naar haar identiteit: Jack Spijkerman! Omdat beide teams het fout hadden, blijft de score gelijk. En dat betekent dat Nikkie dit seizoen wint.

Wil je niets missen van Make Up Your Mind? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze overzichtspagina.

Dit was voorlopig de laatste aflevering van Make Up Your Mind.