Stefano Keizers ergert presentatoren Op1 door te blijven staan

Als je Stefano Keizers uitnodigt aan je talkshowtafel, moet je vervolgens niet gaan zeuren dat hij een stunt uithaalt. Dat deed presentatrice Carrie ten Napel van Op1 wel, al haalde het maar weinig uit.

Stefano Keizers aka Gover Meit

Stefano Keizers is misschien meer een performance kunstenaar dan een cabaretier. Een belangrijke reden waarom zijn zalen niet erg vol zitten, aldus Stefano. Of eigenlijk moeten we zeggen Gover Meit, want Stefano Keizers is de naam van het typetje dat hij al een paar jaar permanent speelt. Tijd om dat typetje aan de wilgen te hangen, aldus de cabaretier, die daar gisteravond op een bijzondere manier over kwam vertellen bij Op1.

Staand protest

De meester van de cringe is geen officiële bijnaam van Gover, maar had het best kunnen zijn. En ongemakkelijk werd het gisteravond ook weer best. Hij zat aan tafel bij Op1-duo van dienst Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel om te vertellen over zijn nieuwe carrièrepad als Gover. En vervolgens ging hij er maar bij staan. "Ik ben er een beetje klaar mee dat er zoveel televisie wordt gemaakt door mensen die alleen maar zitten." Charles begon eerst een beetje te stotteren, om vervolgens de vraag te stellen of hij zich ook gaat vastplakken. Dat bleek niet het geval.

Vind je dat vervelend?

Charles laat het allemaal vrij gelaten over zich heen komen, terwijl Carrie al vrij snel geërgerd aan hem vraagt of hij nou echt de hele tijd blijft staan. Gover: "Vind je dat vervelend?" Carrie: "Ja, ik zou toch weer gaan zitten." Charles maakt het niet uit, gromt hij nog. En Gover blijft vervolgens toch staan. "Ik wil mezelf ook wel een staande ovatie geven." Vooral om wat hij in de afgelopen jaren als Stefano Keizers heeft neergezet.

Wie ben je nou?

Tafelgast Thomas van Groningen wil het toch weten nadat hij een poosje zit te lachen om Gover. "Zit ik nou te kijken naar acteur Gover die het typetje Stefano speelt en straks een hele zakelijke vent blijkt te zijn die om een uitrijkaart vraagt?" Echt antwoord krijgt hij niet op die vraag. Al geeft hij wel aan dat Gover dezelfde persoon is als Stefano, al is Stefano meer geworden dan hemzelf. Ja ja..

Afgericht

Uiteindelijk dwingt Carrie hem toch te gaan zitten. Eerst gaat hij dan nog even op de grond zitten, maar uiteindelijk luistert hij toch braaf. Vervolgens legt hij uit dat het hem toch bovenal gaat om zo origineel mogelijk te zijn. Ook geeft hij sommige cabaretcollega's een sneer door ze ervan te betichten dat ze voorstellingen spelen die door een ghost writer zijn geschreven. Een uitspraakt die Charles betwist. "Ik wil nu veel meer gaan maken en mezelf veel meer als mezelf gaan uitlenen."

Hij staat nu vooral bekend als Stefano die altijd lollig wil zijn en dat is verleden tijd volgens Gover. "Ik wil ook de serieuze kant van het leven belichten."

Op1 zie je dagelijks rond 22.30 uur op NPO 1.