• BN'ers
  • TV

Applaus voor Nikkie, maar De Enige Echte geen groot succes

De maskers in De Enige Echte

Nikkie de Jager maakte zaterdagavond haar ‘debuut’ als presentatrice, ook al was ze vorig jaar de ster van het Eurovisie Songfestival. Kijkers hadden niets op Nikkie aan te merken, maar haar programma De Enige Echte was geen hit.

De Enige Echte draaide om Jandino Asporaat, Maik de Boer, Kim Feenstra én Romy Monteiro. Ze leerden in een paar weken een ingewikkelde show-act en moesten dit met een team uitvoeren. Het panel van Edson da Graça, Caroline Tensen en Jamai Loman moesten raden wélk teamlid de échte BN’er was.

Verontrustende maskers

Kim Feenstra won met haar dansact de finale van het programma; ze versloeg de drummende Maik de Boer. Kijkers bleven achter met gemengde gevoelens… Nikkie presenteerde prima, maar het programma zelf viel niet héél erg in de smaak. De Enige Echte scoorde geen fantastische kijkcijfers, maar dat heeft ook te maken met het formidabele Heel Holland Bakt.

Het lag niet aan de inzet van Jandino, Maik, Romy en Kim maar vooral aan de maskers. Waar de kostuums in The Masked Singer voor een melig sfeertje zorgden, zijn ze in De Enige Echte vooral verontrustend.

Make up Your Mind keert terug

Vorig jaar leidde het spectaculaire Make Up Your Mind tot een geheel nieuw spelprogramma waarin BN’ers optreden als dragqueens. Mocht dit voor De Enige Echte óók de bedoeling zijn, dan is er nog wat werk aan de winkel.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Moon Knight, Het jaar van Fortuyn en Ice Age: Adventures of Buck Wild. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Vanaf 9 april is Make Up Your Mind weer te zien op RTL4, vanaf 21:30 uur. De ‘dragshow’ is wekelijks te zien ná Oh, Wat een Jaar.