• The Masked Singer
  • Brandende Vraag

Wat gebeurt er met de pakken uit The Masked Singer?

Door Redactie
Masked Singer 2022 - Krab, Joker, Kikker

Dure kostuums

De schitterende kostuums van The Masked Singer zijn een lust voor het oog én kneiterduur. Samantha Steenwijk wilde haar Kameleonkostuum eigenlijk mee naar huis nemen, maar werd dat gevetood door RTL:Ze hebben mij verteld dat ze ruim 10.000 euro per stuk zijn.”

Een seizoen van The Masked Singer kost dus alleen aan kostuums al meer dan een ton, dus RTL probeert hier iets aan terug te verdienen. In principe worden de schitterende verpakken doorverkocht aan… buitenlandse versies van The Masked Singer!

Hergebruikte kostuums

Met wat verstelwerk kunnen veel pakken nóg een keer gebruikt worden en dat is stukken goedkoper dan een geheel nieuw kostuum maken. De kans dat je een kostuum twee keer tegenkomt is ook niet zo groot, want waarom zou je een internationale versie van The Masked Singer kijken? “Oh ja, die schel zingende schildpad is vást de weervrouw van de ZDF!”

Vorig jaar werden de vier pakken uit de finale geveild voor het goede doel Project Glimlach. De rest van de kostuums staat vermoedelijk in de opslag tot een buitenlandse koper interesse heeft.

The Masked Singer recyclet!

Een speciale uitzondering zijn de pakken van de The Masked Singer Oud en Nieuw Special, zoals De Oliebol en De Sneeuwpop. Die worden binnenkort vast weer opnieuw gebruikt, hoewel ze in de tussentijd wel een beetje ‘gepimpt’ zijn.

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.