Wat gebeurt er met de pakken uit The Masked Singer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wat gebeurt er met de pakken uit The Masked Singer

Wat gebeurt er met de pakken uit The Masked Singer?

|
|

Laatste update:

Na de spannende finale van The Masked Singer zijn de glitterconfettiwolken eindelijk opgetrokken… Nu zit RTL met ruim 100.000 euro aan pakken die ze niet meer kunnen gebruiken… Wat gebeurt er eigenlijk met de kostuums uit The Masked Singer?

De schitterende kostuums van The Masked Singer zijn een lust voor het oog én kneiterduur. Samantha Steenwijk wilde haar kameleonpak eigenlijk mee naar huis nemen, maar werd dat gevetood door RTL:Ze hebben mij verteld dat ze ruim 10.000 euro per stuk zijn.”

Een seizoen van The Masked Singer kost dus alleen aan kostuums al meer dan een ton, dus RTL probeert hier iets aan terug te verdienen. In principe worden de schitterende verpakken doorverkocht aan… buitenlandse versies van The Masked Singer! Totdat een deelnemer zijn mond voorbijpraat, blijft het een beetje behelpen!

Met wat verstelwerk kunnen veel pakken nóg een keer gebruikt worden en dat is stukken goedkoper dan een geheel nieuw kostuum maken. De kans dat je een kostuum twee keer tegenkomt is ook niet zo groot, want waarom zou je een internationale versie van The Masked Singer kijken? “Oh ja, die schel zingende schildpad is vást de weervrouw van de ZDF!”

Dit jaar werden de vier pakken uit de finale geveild voor het goede doel Project Glimlach. De rest van de kostuums staat vermoedelijk in de opslag tot een buitenlandse koper interesse heeft. Als je binnenkort een een bekend kostuum ziet op OnlyFans, dan wéét je wie er in zit!

The Masked Singer recyclet!

Een speciale uitzondering zijn de pakken van de The Masked Singer Oud en Nieuw Special. Deze worden binnenkort voor een tweede keer gebruikt, hoewel ze in de tussentijd wel een beetje ‘gepimpt’ zijn.

Qua kerstsfeer en Nieuwjaars-attributen ben je vrij snel klaar: als je eenmaal een oliebol en kerstboom gehad hebt wordt het moeilijk om nóg een paar toepasselijke kostuums te bedenken. Dat doen ze dus ook niet!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Je ziet de The Masked Singer Oud & Nieuw Special op 31 december én 1 januari: de feestelijke zang- en raadwedstrijd wordt in twee delen uitgezonden!

Lees verder