• Heel Holland Bakt
  • TV

HHB-kijkers blij met exit van deze week: 'Dit is haar laatste ‘ja maar’

Door Cintha Rood
Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt liep ook zaterdag over van de mooie baksels. Deze week kwamen zowel zoet als hartig aan bod: de bakkers moeten ditmaal aan het werk met onder andere een Italiaanse focaccia, waarbij de broodbaksels met groente kleurig versierd werd, en taarten met een lentethema.

Niet gaar of grof

De focaccia’s kwamen als eerste aan bod. De technische ronde van deze derde aflevering van Heel Holland Bakt draaide om engelenhaar: een Griekse versie van het mierzoete baklava. De enige die wist wat het precies is, was Yannis. Het eindresultaat was bij geen van de bakkers een succes te noemen: veel baksels waren niet gaar, te grof of hadden een verkeerde uitwerking. 

Showstoppers

Het spetterende einde van deze Heel Holland Bakt kwam in de vorm van baksel nummer drie, dat werd weer een echte showstopper. De kandidaten gingen aan de slag met een ‘bloemig lentespektakel’ en dat betekende veel fleurige baksels die zo bij een bruiloft konden worden aangesneden. De bloemen moesten zelfgemaakt zijn en in drie uur moest het spektakel klaar zijn.

Exit Lynn

Hoewel Lynn het niet slecht had gedaan bij de tweede opdracht, vond de jury haar bloementaart iets te zoet. De perzik in de taart had frisser gemogen en ze had de verse munt die ze in de taart had verwerkt beter niet mee kunnen koken. 

Lynn verlaat HHB
© Omroep MAX

Enzo werd uitgeroepen tot meesterbakker, en Lynn moest het veld ruimen. Ze zag het ergens wel aankomen, wat ze ook aan de jury uitlegde. Toch had ze wel van haar deelname genoten. Kijkers vonden het niet bepaald erg dat Lynn moest vertrekken, omdat ze wel vaker commentaar had als de jury iets opmerkte.

Heel Holland Bakt kijk je elke zaterdag rond 20:25 uur op NPO1.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Moon Knight, Het jaar van Fortuyn en Ice Age: Adventures of Buck Wild. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.