Nieuw op Netflix in september 2020

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nieuw op Netflix in september 2020

Nieuw op Netflix in september 2020

|
|

Laatste update:

September wordt een drukke maand op Netflix! Naast series als Jane The Virgin seizoen 5, Ratched en Away verschijnen er een heleboel films online. Denk aan: Johnny English, Fantastic Beasts en Charlie's Angels!

Series

Young Wallander

Baantjer kreeg recent een prequelserie en de Zweedse rechercheur Kurt Wallander ook! De agent van auteur Henning Mankell is in Young Wallander nog een broekie, die meteen een zwaar geweldsmisdrijf moet onderzoeken. Je ziet de misdaadserie vanaf 3 september op Netflix.

Away

Hilary Swank vertrekt op expeditie naar Mars, en belooft haar gezin dat ze na drie jaar terugkeert. Ze is koud vertrokken of haar man blijkt ernstig ziek te zijn, waardoor ze een halve zenuwinzinking krijgt in de ruimte. Het is onduidelijk of de bemanning de levensgevaarlijke ruimtemissie overleeft, en zelfs áls ze het redden weet Swank niet of ze op tijd is om haar man nog te zien. Je ziet Away vanaf 4 september.

Ratched

Mildred Ratched ken je waarschijnlijk als de meedogenloze zuster uit One Flew Over The Cuckoo’s Nest, die het leven van de patiënten tot een ware hel maakt. In Ratched ontdekken we hoe deze vrouw (Sarah Paulson) veranderde van een militaire zuster in het gevaarlijke secreet uit de film met Jack Nicholson. Je ziet Ratched, dat een kruising lijkt tussen zwarte comedy en horror, vanaf 18 september.

Jane the Virgin seizoen 5 

Het zal je overkomen: je wil eigenlijk maagd blijven tot aan je huwelijk, maar in het ziekenhuis word je per ongeluk geïnsemineerd én zwanger. Gina Rodriguez keert nog één keer terug als de maagdelijke moeder Jane, in het vijfde seizoen van Jane the Virgin. Eigenlijk stond er nog een spin-off rond de dramedy gepland, maar die is helaas afgeblazen. Vanaf 27 september staat het laatste seizoen van Jane the Virgin online.

Films

Curse of Chucky

Killer-pop Chucky is al in acht films te zien, maar helaas zijn ze niet allemaal om over naar huis te schrijven. Hoewel Curse of Chucky alleen op DVD is uitgebracht is het wel één van de betere films uit de Child’s Play-reeks. Curse of Chucky is vanaf 1 september te zien.

Life as we know it

Holly (Katherine Heigl) en Eric (Josh Duhamel) hebben grafhekel aan elkaar, maar hebben wél dezelfde vrienden. Als het bevriende echtpaar overlijdt bij een auto-ongeval blijkt dat Eric en Holly allebei de voogdij over hun dochtertje Sophie hebben. Hoewel ze allebei hun best doen voor Sophie, valt het samenwonen niet echt mee. Je ziet deze romcom vanaf 1 september.

The Mask

Stanley Ipkiss (Jim Carrey) is een verlegen kantoortijger die niet genoeg zelfvertrouwen heeft om een beetje leuk te leven. Dit verandert als hij een magisch masker vindt waardoor hij de krachten van de Noordse god Loki krijgt. Door deze gestoorde comedy werd Carrey een wereldster, én hij betekende de doorbraak van Cameron Diaz. The Mask staat vanaf 1 september online.

Revolutionary Road

Het drama Revolutionary Road is totaal andere koek. Het echtpaar Wheeler (Leonardo DiCaprio en Kate Winslet) zit gevangen in een saai leven, en elke poging om er uit te breken zorgt ervoor dat ze verder uit elkaar groeien. Gedwongen om hun dromen op te geven, beginnen Frank en April elkaar langzamerhand te haten. Revolutionary Road is vanaf 1 september te zien.

Sing

De makers van Despicable Me hadden in 2016 nóg een groot succes met de animatiefilm Sing. Door een drukfout lijkt het erop alsof een lokale zangwedstrijd een megaprijzenpot heeft, en verschillende dieren schrijven zich in om het fortuin te winnen. Sing is een behoorlijke aanrader door de vrolijke muziekklassiekers en de stemmen van o.a. Matthew McCounaghey, Scarlett Johansson, Reese Witherspoon en Taron Egerton. Je ziet de vrolijke muziekfilm vanaf 3 september.

A Million Was to die in the West

Seth MacFarlane, Charlize Theron en Liam Neeson spelen de hoofdrol in deze maffe westerncomedy. Schaapherder Albert (MacFarlane) wordt verlaten door zijn vriendin omdat hij enorm laf is. Per toeval ontmoet hij de stoere cowgirl Anna (Theron) die hem leert te vechten en schieten. Dan blijkt Anna de vriendin te zijn van Clinch Leatherwood (Neeson); de gevaarlijkste outlaw van het Wilde Westen. A Million Ways to die in the West is vanaf 4 september te zien.

The Green Mile

Tom Hanks is een nuchtere cipier op de zwaarbewaakte ‘green mile’, waar terdoodveroordeelden wachten op hun executie. In dit verhaal van Stephen King lijkt één van de gevangenen over bijzondere krachten te beschikken, en vraagt Hanks zich af of hij wel schuldig is aan een dubbele moord. Deze moderne filmklassieker kijk je vanaf 4 september.

I’m thinking of Ending Things

Een jonge vrouw twijfelt over haar relatie, maar om haar vriendje te plezieren gaat ze tóch met hem op roadtrip. Onderweg valt ze van de ene gruwelijke verbazing in de andere… Durft ze het nog uit te maken nu haar vriend steeds enger en dreigender wordt? Deze psychologische horrorthriller staat vanaf 4 september online.

Johnny English 1 en 2

Rowan Atkinson neemt superspionnen zoals James Bond op de hak in de melige Johnny English-films. De eerste twee films uit de reeks zijn vanaf 4 september beschikbaar.

The Prince of Egypt

De animatiefilm The Prince of Egypt vertelt het bekende verhaal van Mozes (Val Kilmer) die het Joodse volk bevrijdt van het juk van de Egyptische farao Ramses de Tweede (Ralph Fiennes). De schitterende animatie en de prachtige muziek (When You Believe, van Mariah Carey en Whitney Houston won een Oscar) maken The Prince of Egypt een aanrader; vanaf 4 september.

The Babysitter: Killer Queen

Horrorcomedy The Babysitter was in 2017 een aardig hitje op Netflix. De sexy oppas Bee (Samarah Weaver) bleek lid van een satanische sekte en gebruikte haar oppaswerk om nietsvermoedende kinderen af te slachten. Een paar jaar later komt bijna-slachtoffer Cole (Judah Lewis) een paar leden van Bee’s sekte weer tegen. Op 10 september zie je hoe het afloopt!

The Devil all the Time

Tom Holland speelt de hoofdrol in deze psychologische thriller, als de jongeman Arvin. Per toeval ontmoet hij een vreemd stel (Riley Keough en Jason Clarke) dat zich enorm verdacht gedraagt. Het stel komt overal mee weg omdat ze familie zijn van de corrupte sheriff (Sebastian Stan), en ze lijken snode plannen te hebben met Arvin. Je ziet het vanaf 16 september.

Enola Holmes

Sherlock Holmes (Henry Cavill) is een briljant detective, maar zijn briljante zusje Enola (Millie Bobby Brown) is ook zeker niet voor de poes! Enola lost een spannende zaak op in deze Netflix-film, die eigenlijk in de bioscoop zou verschijnen, totdat de coronacrisis roet in het eten gooide. De zaak begint op 23 september.

Fantastic Beasts The Crimes of Grindelwald

Tovenaar Newt Scamander (Eddie Redmayne) jaagt op de genocidale schurk Gellert Grindelwald (Johnny Depp) in het tweede deel van de Fantastic Beasts-reeks. Hij ontdekt dat Grindelwald en Albus Dumbledore (Jude Law) meer met elkaar te maken dan ze willen toegeven. Je ziet dit magische avontuur vanaf 25 september.

Jumanji: The Next Level

De succesvolle avonturenfilm Jumanji: Welcome to the Jungle verdween eerder dit jaar van Netflix, maar de vermakelijke sequel verschijnt gelukkig op 27 september. Dwayne Johnson heeft inmiddels bevestigd dat de reeks voorlopig vrolijk verder gaat!

Charlie’s Angels

De Charlie’s Angels-reboot van vorig jaar werd helaas niet het succes waar de makers op hoopten. Kristen Stewart, Naomi Scott en Ella Balinski vormen een nieuwe generatie spionnes. Ze zitten achter een soort accu aan die door een ontwerpfout gebruikt kan worden als dodelijk wapen. Het trio komt op 29 september in actie.

Lees verder