Kristen Stewart, Charlies Angels, beste films

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kristen Stewart, Charlies Angels, beste films

De 7 beste films van Kristen Stewart

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Kristen Stewart draait al een aantal jaar mee in de filmbusiness en heeft hierdoor heel wat diverse rollen op haar naam gezet. Zo is ze nu te zien in Charlie's Angels, waar ze een hele andere rol vertolkt dan in de o-zo bekende Twilight-reeks. Maar in welke films blonk ze nu echt uit? Wij hebben een top-7 gemaakt. Kijk je mee?

7. Twilight

Oke, we geven toe: Kristen Stewart is meer dan alleen haar rol als Bella Swan in Twilight. Maar we kunnen gewoon geen lijstje maken zonder deze film(s) te benoemen, want zoals we in dit artikel zeiden er waren wel degelijk redenen waarom Twilight de ultieme love story was. Voor Kristen Stewart, of ze dit nu leuk vindt of niet, betekende dit haar grote doorbraak en daarom verdient deze vampierenfilm een mooie zevende plaats in onze ranglijst.

De 7 beste films van Kristen Stewart

6. Charlie's Angels

Wie had ooit kunnen bedenken dat die lieve en wat naïeve Bella Swan en de onverschrokken Sabina Wilson uit Charlie's Angels door dezelfde persoon vertolkt worden?Kristen Stewart heeft in de loop van de jaren een behoorlijke make-over ondergaan: zowel uiterlijk als in persoonlijkheid. In deze film weet ze als zelfverzekerde en onafhankelijke vrouw elke man - vijand of vriend - om haar vinger te winden en met de rebel die in haar zit, zet ze iedereen op het verkeerde been. Deze remake van de gelijknamige films uit 2000 en 2003 krijgt nogal wat wisselende kritieken, maar één ding was ons duidelijk: Kristen Stewart springt er uit. Bekijk hier alsnog de trailer.

De 7 beste films van Kristen Stewart

5. Camp X-Ray

Van de naïeve Bella en de onverschrokken Sabina naar soldaat Amy Cole in de veelgeprezen film Camp X-Ray uit 2014. Ze denkt aan het normale (en ietwat saaie) leven te kunnen ontsnappen door in het leger te gaan. Maar in plaats van een missie naar Irak, wordt ze als bewaakster ingezet in het gevangenkamp Guantanamo Bay. Daar raakt ze bevriend met de gedetineerde Ali Amir (Peyman Moaadi). De reacties op haar rol als Amy spreken voor zich: 'riveting' (Variety), geloofwaardig (The LA Times) en 'ze laat het beste van zichzelf zien' (aldus The Independant).

4. Certain Women

De film Certain Women maakte zowel nationaal als internationaal veel indruk. De Volkskrant noemde het al 'een bedachtzaam meesterstuk', wat mede kwam door het acteerwerk van de cast. Kristen Stewart, die in 2015 bevestigde dat ze op zowel mannen als vrouwen viel, speelt in deze film misschien geen hoofdrol, maar wel voor het eerst een openlijk lesbisch karakter. Ze wordt opgemerkt door Jamie, een meisje dat op de ranch werkt. Een bijzondere en rustige rol voor Kristen, maar daardoor niet minder bijzonder.

3. Personal Shopper

Als je dacht dat je met de bovenstaande films al alles had gezien van Kristen, dan heb je het mis. In de film Personal Shopper, waarin ze de rol van Maureen vertolkt, wacht ze... Ze wacht op de geest van haar tweelingbroer die enkele maanden geleden is overleven. Maureen kan namen communiceren met de doden en hoewel ze in het dagelijks leven gewoon een persoonlijk assistente is, wacht ze nu op het moment dat ze haar afspraak met haar broer kan inlossen. Bijzonder, tikkeltje apart, maar weer uniek vertolkt door Kristen. En stiekem was deze film op haar lijf geschreven, ze blijkt namelijk in het echte leven ook met geesten te kunnen communiceren.

2. Clouds of Sils Maria

Dat Kristen Stewart acteertalent heeft, viel na haar rol in Clouds of Sills Maria niet meer te ontkennen. Ze ontving voor deze dramafilm uit 2014 namelijk een César-prijs in de categorie 'Beste vrouwelijke bijrol' (en dat in tegenstelling tot de 'Worst Actress', die ze ontving voor haar rol in zowel Snow White and the Huntsman als de laatste Twilight-film). In Clouds of Sils Maria speelt Kristen de trouwe assistente Valentine, die haar cliënt gezond houdt als die gevraagd wordt om in een toneelstuk te gaan spelen, waar ze jaren geleden beroemd door is geworden.

1. Still Alice

Hoewel Kristen Stewart in Still Alice geen hoofdrol had, heeft ze toch een behoorlijk onuitwisbare indruk gemaakt met haar rol als Lydia in deze dramafilm uit 2014, waar ze voor is beloond met een nominatie voor 'Beste vrouwelijke bijrol'. Als haar moeder Alice Howland krijgt te horen dat ze lijdt aan de ziekte van Alzheimer, staat ze op haar unieke manier aan haar kant. In deze film laat ze zich van een emotionele en rauwe kant zien en dat werd niet alleen door alle recensenten gewaardeerd, maar ook door haar tegenspeelster Julianne Moore. Ze zei hierover: 'Ik wist altijd al hoe speciaal Kristen was. Het was een eer om met haar samen te werken en om getuige te mogen zijn van iemand die haar emoties binnen handbereik heeft." 

Lees verder