Jim Carrey als de gestoorde superheld The Mask (1994)

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jim Carrey als de gestoorde superheld The Mask (1994)

Komt er ooit nog een sequel op The Mask?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Na Son Of The Mask dachten we dat we het masker van Loki voor de laatste keer in actie hadden gezien, maar dat is voorbarig! De bedenker van The Mask is bezig met een sequel over de groene griezel.

De bedenker van The Mask, Mike Richardson, zegt achter de schermen te werken aan een nieuwe film over het masker van Loki. Binnenkort verschijnt er ook een nieuwe comicserie, waarin het (bijna) almachtige masker weer de hoofdrol speelt. Misschien is de nieuwe comic een opmaat naar een filmproject, wie weet!

Richardson zou het liefst een vrouwelijke komiek in de hoofdrol zien, maar weet ook dat degene die hij op het oog heeft niet direct zal staan te springen om de rol. Het voordeel van het masker uit de films is dat iedereen het op kan zetten, dus in theorie kan de reeks oneindig doorgaan.

Son Of The Mask

In theorie, want de sequel Son Of The Mask (2005) verpestte bijzonder veel goodwill die The Mask (1994) met Jim Carrey en Cameron Diaz opleverde. Van de trailer alleen krijgen we al hartkloppingen.

De originele The Mask (1994) was een stuk grappiger, en enorm bizar. Stanley Ipkiss (Jim Carrey) vond een masker van de Noordse god Loki dat hem superkrachten gaf. Hij stopt met zijn slechte baantje, en hangt de beest uit, tot schurken het masker van hem willen stelen.

Vergeleken met het bronmateriaal, de comics van Dark Horse, is The Mask een stuk kindvriendelijker. In de strips wordt de drager van het masker een soort psychopaat met superpowers, en neemt hij op gruwelijke wijze wraak op de mensen die hem het leven zuur hebben gemaakt.

Wat een verschil met de lichtvoetige, maar knotsgekke televisieserie! Ken je 'm nog?

De plannen van Mike Richardson zijn nog zéér pril, en het is onduidelijk of een filmstudio nog verder durft met The Mask na de verschrikkelijke sequel, maar een nieuwe versie klinkt op zich als een aardig idee, of niet?

Lees verder