‘Netflix wil advertentie-variant én account-delers moeten betalen’

Netflix

Netflix gaat de boel dit najaar flink opschudden. Volgens The New York Times wil de streamingdienst account-delers dan extra laten betalen én een goedkoper abonnement lanceren waarbij gebruikers reclames te zien krijgen.

Disclaimer: Het is nog niet duidelijk of deze (onbevestigde) plannen ook in Nederland worden ingevoerd.

The New York Times baseert deze scoop op interne documenten van Netflix-managers, die de krant in handen kreeg.

Hoeveel is de prijsverhoging?

De plannen zaten er al aan te komen, maar niemand had verwacht dat het al zo snel zo gebeuren. Netflix experimenteert momenteel al in Chili, Costa Rica en Peru met de prijsverhoging onder gebruikers die hun account delen. Daar kan je nu voor omgerekend drie dollar een extra lid toevoegen aan je abonnement. 

 

Smokkelen is niet mogelijk

Wil je toch iemand erbij smokkelen? Dat gaat niet. Netflix kan het delen van accounts zien aan IP-adressen en apparaatgegevens van gebruikers. "Als je een zus hebt die in een andere stad woont en je wilt Netflix met haar delen, dat is geweldig", legt Netflix-topman Greg Peters uit. "We proberen dat delen niet tegen te houden, maar we gaan je vragen om wat meer te betalen."

 

Netflix verloor abonnees

Eerder dit jaar kwam al het nieuws naar buiten dat de streamingdienst voor het eerst sinds 2011 abonnees verloor. Netflix verwacht de komende maanden alleen nog maar meer gebruikers te verliezen, nu de concurrentie toeneemt. Vandaar dat Netflix deze drastische wijzigingen van plan is om in te voeren. 

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.