Monique Westenberg na breuk: ‘Ik heb het zwaar’

Monique Westenberg

Begin dit jaar begon Monique Westenberg met het schrijven van columns voor het tijdschrift Vriendin. Wekenlang ging het over haar drukke leven en hoe leuk haar zoontje is, maar na de meest recente breuk met André Hazes is het andere koek.

Westenberg schrijft in haar column over het vertrek van André en dat ze het er erg zwaar mee heeft. “Ik heb het zwaar, ik ben verdrietig, en het jaar dat ik voor ogen had zal heel anders lopen. Daarbinnen moet ik elke dag mijn weg vinden.”

Monique Westenberg zegt normaal gesproken erg goed “energie aan te kunnen voelen”, waardoor ze goed haar balans weet te bewaren. “Dat dit momenteel niet het geval is hoef ik waarschijnlijk niet uit te leggen.” De columniste sleept zich door de dagen dankzij steun van familie, sociale media en “powerteksten” van haar vriendinnen.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

Het belangrijkste is echter kleine Dreetje, zo laat ze weten. “Van de week had hij voor het eerst zelf mama geschreven en daar een tekening van een hart bij gemaakt. Ik smolt. Of toen hij binnenkwam met een bosje tulpen en zei dat ik de liefste mama van de wereld ben. Ik moest erom huilen, maar het deed me zo goed. Ik weet wel wat er echt toe doet en dat is mijn kind.”

Monique Westenberg en André Hazes

Na een uitstapje met Bridget Maasland keerde André Hazes vorig jaar weer terug bij Monique. De zanger stopte met alcohol en richtte zich volledig op zijn gezin. Toch bleek het uiteindelijk niet te werken en vertrok hij weer: tot verrassing en verdriet van Monique.

Hazes raakte goed bevriend met Sarah van Soelen, en hoewel André meldde dat het gewoon een vriendin is, zei hij er ook meteen bij dat er in de toekomst misschien wel meer in zit.

Het zijn verwarrende tijden; voor iedereen!