Matthijs van Nieuwkerk en Marc-Marie Huijbregts in De Wereld Draait Door

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Matthijs van Nieuwkerk en Marc-Marie Huijbregts in De Wereld Draait Door

Matthijs van Nieuwkerk: Het is mooi geweest

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Vanmorgen werd bekend dat het succesvolle actualiteitenprogramma De Wereld Draait Door in maart ophoudt. In de aflevering van vanavond stonden Matthijs van Nieuwkerk en Marc-Marie Huijbregts even stil bij de schokgolf in medialand.

Matthijs van Nieuwkerk begon de uitzending met zijn vaste tafelgast en DWDD-kameraad Marc-Marie Huijbregts. Van Nieuwkerk verzamelde alle medewerkers van De Wereld Draait Door vanochtend in de studio om het einde van de show mee te delen.

Van Nieuwkerk vertelde aan ‘het gezin’ dat DWDD ging stoppen. Tenzij hij die beslissing vanmorgen vroeg nam, zat het er al een tijdje aan te komen zonder dat de andere leden van ‘het gezin’ ervan op de hoogte waren. Geruchten over het einde van DWDD gingen al een tijdje rond, maar Van Nieuwkerk ging natuurlijk niet over één nacht ijs. Uiteindelijk won de vernieuwingsdrang het van het blijven hangen bij een bestaand succes.

Voor Van Nieuwkerk was het een emotioneel moment: ‘A om het te zeggen, want ik heb ontzettend lang nagedacht of ik door wilde gaan met dit programma, of iets anders. Er waren genoeg verleidingen en daar was ik ook nieuwsgierig naar. Uiteindelijk dacht ik: ik ga wel stoppen met dit programma. Het is een goed programma, maar vijftien jaar is vijftien jaar… Het is nu mooi geweest.’

Van Nieuwkerk vertelde over een nieuw programma op de zaterdag dat hij bedacht, wat niet naast DWDD kon bestaan. Marc-Marie Huijbregts gaf ook aan dat hij de talkshow zal missen. ‘Ik ga het zelf missen om het te kijken. Om 19:00 uur dacht je altijd: ah, daar is het programma al. Het was echt zo’n anker in de avond. Je hebt heel veel voor mensen betekend.’ Van Nieuwkerk kreeg het even een beetje lastig en schakelde snel naar een bekend fragment met Hetty Blok, uit Ja Zuster, Nee Zuster.

Einde De Wereld Draait Door

De laatste aflevering van De Wereld Draait Door is te zien op vrijdag 27 maart. De komende weken wordt er nog teruggekeken op het imposante verleden van de show. Wat er voor DWDD in de plaats komt is nog onbekend. Meer informatie over het verdwijnen van De Wereld Draait Door vind je hier. Zó reageerde bekend Nederland trouwens op het schokkende nieuws.

Lees verder