Matthijs van Nieuwkerk in DWDD

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Matthijs van Nieuwkerk in DWDD

Matthijs van Nieuwkerk stopt als presentator De Wereld Draait Door

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Het einde van een tijdperk! Matthijs van Nieuwkerk gaat stoppen met De Wereld Draait Door.

Dat heeft zijn omroep BNNVARA naar buiten gebracht.

Stopt DWDD?

BNNVARA gaat op zoek naar een vervangend vooravondprogramma. Oftewel: DWDD stopt. Op 27 maart is de laatste uitzending van de ongekende tv-hit die maar liefst 15 seizoenen lang de pannen van het dak scoorde.

Waar gaat Matthijs heen?

Matthijs heeft voor drie jaar bijgetekend bij BNNVARA, zo meldt de omroep. Hij vertrekt dus niet naar een commerciële zender. Hij mag "een nieuw zaterdagavondprogramma" gaan maken. "Over de inhoud daarvan is nog niets bekend. De omroep buigt zich daarnaast op de ontwikkeling van een alternatief vooravondprogramma dat DWDD vervangt op NPO 1", zo beschrijft het AD.

Geruchten

Eind vorig jaar onthulde AD-recensente Angela de Jong nog dat Matthijs in maart 2020 zou gaan stoppen met DWDD. Nou, dat had ze dus bij het rechte eind! De meest recente geruchten wezen echter een andere richting op: Matthijs zou toch nog een nieuw DWDD-seizoen maken. Nope, gaat niet gebeuren!

Reactie Matthijs

Omroep BNNVARA stuurde er zojuist een persbericht uit. Hierin zien we ook de allereerste reactie van de man himself. "DWDD was een weergaloos avontuur, waarin ik veel dromen heb zien uitkomen", begint Matthijs. "We hebben in die dagelijkse driekwartier televisie veel bedacht, veel gedurfd, veel voor mekaar gebokst. Nu wil ik het roer nog een keer omgooien. Ik hijs de zeilen." 

De allerlaatste De Wereld Draait Door is 27 maart te zien op NPO 1. Het nieuwe zaterdagavondprogramma van Matthijs van Nieuwkerk is vanaf januari 2021 te zien.

Lees verder