Matthijs van Nieuwkerk in DWDD

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Matthijs van Nieuwkerk in DWDD

‘Matthijs van Nieuwkerk stopt in maart met DWDD’

|
|

Laatste update:

Volgens AD-recensente Angela de Jong stopt Matthijs van Nieuwkerk in maart 2020 met De Wereld Draait Door

Dat vertelde ze vandaag op basis van haar bronnen in de De Ochtendshow to go. Een nieuw seizoen van De Wereld Draait Door draait tot maart volgend jaar en volgens Angela neemt Matthijs dan afscheid, ook al heeft hij volgens haar nog een NPO-contract tot september 2020. Angela adviseert om vanavond zéker DWDD te kijken; dan is de laatste uitzending van dít seizoen en Matthijs zou zijn vertrek graag in zijn eigen programma bekend willen maken. Spannend! 

Duo vervangt Matthijs

Nu Matthijs zo goed als zeker vertrekt, moet er natuurlijk een nieuwe DWDD-presentator komen. Angela denkt echter dat er twee nieuwe hosts voor in de plaats komen. "Ik begreep wel dat als hij stopt - wat wel de verwachting is - dat het ook de bedoeling is dat daar een duo komt te zitten." En dat zou zomaar kunnen, aangezien de NPO momenteel nogal gek is op duo's. Zo bestaat de nieuwe late night-talkshow Op1 - de vervanger van Eva Jinek en Jeroen Pauw, die ermee stopt - uit een carrousel van maar liefst 5 duo's (en dit zijn ze)

Matthijs van Nieuwkerk

Het is overigens absoluut geen geheim dat Matthijs vertrekt. Deze week zei hij zelfs live in DWDD dat hij 'over een week of twee' gaat vertellen wat zijn toekomstplannen zijn. Naar verluidt wil hij meer gaan cashen en mocht hij bijvoorbeeld de NPO verruilen voor RTL, gaat hij er flink op vooruit

Lees verder