Matthijs van Nieuwkerk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Matthijs van Nieuwkerk

BN’ers reageren op stoppen DWDD: 'heb mijn carrière daar aan te danken'

|
|

Laatste update:

Er gaat een ongekende schokgolf door Hilversum: Matthijs van Nieuwkerk maakte eerder vandaag bekend dat hij gaat stoppen met De Wereld Draait Door. Tout bekend Nederland zat eens in de iconische talkshow en het is dan ook niet gek dat de reacties van BN'ers massaal binnenstromen!

We nemen de reacties graag met je door! Te beginnen met de meest eigenzinnige reactie: die van Britt Dekker. Ze heeft naar eigen zeggen haar huidige tv-carrière voor een groot deel te danken aan Matthijs. "Neeeeeeee, niet DWDD!", zegt ze op twitter. "Matthijs je bent de beste. Echt kut dit nu hebben we alleen Eva nog over."

Reacties

Er kwamen nog véél meer reacties binnen. Zo vindt RTL's Kees van der Spek DWDD absolute topkwaliteit. “Een van de állerbesten. Elke avond 1,3 miljoen kijkers. Buitencategorie.” RTL Boulevard-deskundige Ron Vergouwen bedankt Matthijs voor "15 prachtige seizoenen". Veelgevraagd DWDD-gast Sywert van Lienden en en 3FM-dj Sander Hoogendoorn spreken van het 'einde van een televisietijdperk'.

Gaat Matthijs van Nieuwkerk weg?

Dat het spraakmakende DWDD stopt, betekent niet dat ook Matthijs zelf van de beeldbuis verdwijnt. Hij tekende gewoon een nieuw contract bij BNNVARA en mag vanaf januari 2021 een nieuw zaterdagavondprogramma maken. Naar verwachting blijft hij ook gewoon de Top 2000 A Gogo maken met Leo Blokhuis. En wat moet er dan met DWDD gebeuren? BNNVARA werkt aan een nieuwe programma dat de talkshow moet vervangen.

De allerlaatste De Wereld Draait Door is 27 maart te zien op NPO 1.

Lees verder