Hugo Borst in DWDD

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Hugo Borst in DWDD

Boze reacties op ‘gênante en respectloze’ Hugo Borst in DWDD

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Schrijver en voetbalanalist Hugo Borst heeft zich... niet bepaald geliefd gemaakt bij kijkers van De Wereld Draait Door. Hij stelde gisteren als tafelgast een stel vragen aan Ilse DeLange. En dat waren héle respectloze en ongemakkelijke vragen als we de boze reacties mogen geloven!

Ilse mocht komen vertellen over haar negende Edison, die ze afgelopen maandag won voor het album Gravel & Dust. Hugo kwam behoorlijk kritisch uit de hoek en vroeg zich af wáárom Ilse nog muziek maakt. "Het is de negende hè, straks krijg je de tiende en de elfde", begint hij. "Ik zeg je: ik kom veel voetballers tegen, veel sporters, die belanden op een gegeven moment in een zwart gat. Er is straks niks meer voor je te winnen, dan heb je je twaalfde en je dertiende Edison, wat moet je dan nog?" Euhm.... oké?

Ilse DeLange

Ilse liet zich niet van haar stuk brengen door Hugo. "Je maakt geen muziek voor de prijzen. Je maakt muziek voor jezelf als het goed is, zo ben je begonnen", pareert ze. Maar nee, dat was nog niet alles van Hugo's kant, die overigens ook benadrukt dat Ilse 'alleen' beroemd is in Nederland, een "kikkerlandje". "Straks gaat de tijd een rol spelen en dan word je een oudere vrouw, heeft dat nog invloed op jouw optredens?", vraagt hij zich doodleuk af.

Reacties

Gelukkig had Ilse ook hier het perfecte weerwoord op. "Ik denk dat het alleen maar interessanter wordt. Ik denk zeker met dit soort muziek, dat wordt alleen maar puurder, je wordt steeds meer jezelf." Terwijl Hugo nog even doorging, klonk op twitter vooral veel verbazing. Kijkers vonden het gesprek nogal bizar.

Matthijs van Nieuwkerk grijpt in

Gastheer Matthijs van Nieuwkerk - die mogelijk tóch bij DWDD blijft, ondanks eerdere geruchten dat 'ie zou vertrekken - zag het ook niet meer zo zitten. Hij maakt zelfs een zeldzame ingreep. Met de opmerking "Heb je nog een vraag, Hugo?" wees hij zijn tafelheer even keihard terecht!

Lees verder