De opvallendste momenten uit 12 jaar DWDD

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De opvallendste momenten uit 12 jaar DWDD

De opvallendste momenten uit 12 jaar DWDD

|
|

Laatste update:

Morgen begint het nieuwe seizoen van De Wereld Draait Door weer. Al twaalf jaar lang is de talkshow elke avond voor enorm veel mensen vaste prik. En dat betekent dat ook behoorlijk wat mensen de raarste, opvallendste en meest ontroerende momenten uit het programma hebben meegemaakt. Wij zetter er vijf op een rijtje.

Theo Maassen opent de aanval op Patricia Paay

Patricia Paay stond in 2009 voor haar zestigste verjaardag naakt in de Playboy. Ze kwam er trots over vertellen in de uitzending, maar kreeg al snel een bak ellende over zich heen van tafelheer Theo Maassen, die bepaald niet te spreken was over de naaktfoto's.

Matthijs wordt gek in een virtual reality-achtbaan

Matthijs van Nieuwkerk mocht een leuk speeltje van Alexander Klöpping testen. Met een virtual reality-bril zou hij een achtbaanrit simuleren. De presentator wist echter niet wat hem overkwam en werd week in de knietjes bij de eerste de beste afdaling. En eerlijk is eerlijk: het was hi-la-risch.

Mart Smeets vindt Matthijs nóg stommer dan hij eruit ziet

Mart Smeets heeft altijd gelijk. Althans, dat vind de beste man zelf. Toen Matthijs het in zijn hoofd haalde om een kritische vraag over dopinggebruik in wielrennen aan Mart te stellen, kreeg hij dan ook de wind van voren. Als antwoord kreeg hij namelijk te horen: “Denk jij werkelijk dat ik wist wat er aan de hand was, denk je dat echt? Dan ben je nóg stommer dan je eruit ziet.” Auw. (Vanaf 7:30 in de video)

Fernando Ricksen vertelt dat hij ALS heeft

In 2013 kwam voetballer Fernando Ricksen vertellen over zijn kersverse biografie. Presentator Matthijs vroeg zich af waarom Fernando zo langzaam praatte. De voetballer onthulde daarop dat hij lijdt aan de ziekte ALS. In de studio kon je een speld horen vallen.

Mildred Roethof heeft ruzie met meisjes uit haar documentaire

Documentairemaakster Mildred Roethof volgde voor een documentaire een aantal meisjes die zij zelf 'losgeslagen gangstermeisjes' noemde. De meisjes vonden dat ze onder valse afspraken meegewerkt hadden aan een documentaire die hen uiteindelijk in een negatief daglicht plaatste. En daar waren ze bepaald niet blij mee. 

Lees verder