Martijn Koning in Op1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Martijn Koning in Op1

‘Martijn Koning niet meer welkom bij RTL4’

|
|

Laatste update:

Katja Schuurman liet in Op1 een gevoelig bommetje ontploffen. Volgens de presentatrice is Martijn Koning niet meer welkom aan tafel bij Beau, nadat hij bij Jinek Thierry Baudet uitfoeterde.

Koning stak in Jinek een tirade af tegen politicus Thierry Baudet, wiens partij een paar bedenkelijke ideeën én leden herbergt. Baudet verliet tijdens deze ‘roast’ de studio en Eva Jinek was er behoorlijk ongelukkig mee. Volgens RTL had Koning van tevoren geen inzage gegeven in zijn speech.

Bij Op1 vertelde Schuurman echter een heel ander verhaal. “Edson en ik mochten aanschuiven bij Beau, maar Martijn was niet welkom; want, een RTL4-programma.”

Goed fout

Koning reageerde verbaasd: “Oh, daar kom ik nu achter?” Schuurman: “Ik ben welkom. Nou ja, misschien nu niet meer.”

Het nieuwe verhaal is een beetje anders dan we tot nu toe hoorden. Volgens RTL bleef Martijn Koning gewoon welkom op RTL4, wat nu dus ontkend wordt. Daarnaast zei Koning dat hij wel degelijk aangeboden had om Eva Jinek de gewraakte column te laten lezen.

Hier greep Paul de Leeuw even in: “Maar in de Vooravond heb je gezegd dat je dat nooit doet!” Koning: “Er is een verschil tussen iets opsturen en een presentator van een programma iets laten lezen. Dat laatste vind ik niet erg. Eva Jinek is niet op dat aanbod ingegaan.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Martijn Koning versus RTL

Als de verhouding tussen Martijn Koning en RTL4 nog niet op scherp stond, dan is dat op dít moment waarschijnlijk wel het geval. We zien de cabaretier, samen met Katja Schuurman en Edson da Graça, vanaf 4 april in het Powned-programma Goed Fout!

Lees verder