Eva Jinek in Jinek op RTL 4

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eva Jinek in Jinek op RTL 4

Eva Jinek absoluut niet blij met Martijn Koning: 'veel schade veroorzaakt'

|
|

Laatste update:

Eva Jinek kwam gisterenavond in Jinek uitgebreid terug op het gierend uit de hand gelopen cabaret-stukje van Martijn Koning uit de uitzending ervoor. Hierbij liep het slachtoffer van Martijns 'roast', Thierry Baudet, de studio uit. Eva vindt dat Martijn haar show veel schade toebracht.

RTL en de Jinek-redactie deden gisteren al een stukje damage control door met een excuses-verklaring te komen, maar ook Eva zelf ging er in haar show nog even uitgebreid op in. "Je verwacht bij een comedian dat het een performance is", legde ze uit. "Je bent gewend te zitten en te luisteren en het tot je te laten komen en je wacht tot een kantelpunt, dat er iets te lachen valt. Maar ik hoorde alleen maar nare dingen en ik dacht: wanneer gaat dit gebeuren?"

Eva haalt uit naar Martijn Koning

Nou, dat lachmoment kwam er niet. Ook tot verbazing van Eva. "Ik ben niet snel op mijn mondje gevallen, maar ik was stil. Flabbergasted." De talkshowqueen van RTL is not amused. Volgens haar heeft Martijn en stukje Jinek-reputatie om zeep geholpen. "Ik ben niet blij met dit. En dit heeft veel schade voor dit programma en voor wat wij maken en daar baal ik onwijs van."

Hoe kon het gebeuren?

In de bikkelharde mini-'conference' refereerde Martijn onder meer aan de Joodse afkomst van Baudets verloofde en aan de deels Indonesische afkomst van de FvD-voorman. Maar Eva wil niet dat ze haar gasten als "een stuk rood vlees in een safaripark" gooit, dus... ze wil inzage. "Ik wil om en nabij weten wat iemand gaat doen, want ik ben uiteindelijk verantwoordelijk voor mijn gasten", aldus Eva, maar dat lukte dus niet. Martijn wilde zijn tekst niet van te voren aan Jinek laten zien.

Reactie Martijn Koning

Martijn liet gisteren op zijn eigen Insta al weten waarom hij Jinek en haar redactie geen 'preview' gaf. Hij wil als cabaretier vrij kunnen zijn in wat 'ie wel en niet zegt en voelt er niks voor om die vrijheid op te geven. Zijn hele reactie check je hieronder.

Jinek is elke werkdag om 22:00 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:  

Lees verder