Martijn Koning bij RTL

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Martijn Koning bij RTL

RTL: 'Martijn Koning blijft welkom'

|
|

Laatste update:

Martijn Koning hoeft na zijn nogal veelbesproken tv-optreden bij Jinek niet bang te zijn voor zijn plek bij RTL. Hoewel zowel de zender als Eva Jinek zich vandaag al distantieerden van zijn uitspraken is hij nog wel altijd welkom.

"Martijn Koning staat niet meer gepland in Jinek & RTL Nieuws: De strijd om de Kiezer", meldt een woordvoerder vandaag. "Maar dat betekent niet dat hij in de toekomst niet meer welkom is als gast bij RTL." Dan weten we dat ook weer!

The Roast of...

Wie aan Martijn Koning denkt, dacht normaal gesproken niet direct aan zijn vele bezoekjes bij Jinek en Beau, maar vooral aan zijn niet zo succesvolle Oudejaarsconference uit 2019. Nou, hij heeft er met zijn tv-optreden van gisteravond voor gezorgd dat die nu iets naar de achtergrond is geschoven. Zijn korte politieke speech richting Baudet in de uitzending van Jinek viel namelijk behoorlijk verkeerd en daarmee wist hij zowel vriend als vijand te verbazen... om van Thierry zelf nog maar niet te spreken.

Missie geslaagd voor Martijn?

Al snel na de uitzending lieten zowel RTL als Jinek weten hier niet van gediend te zijn en boden uitgebreid hun excuses aan. Martijn Koning vond het daarentegen zelf wel meevallen. "Ik had ook echt ontzettend zin om dit stuk te doen. Een unieke kans om zo'n iemand te kunnen toespreken. Het is ontzettend mooi om een politicus aan te pakken die verschrikkelijke dingen zegt, overal mee wegkomt en aankomt met cijfers die niet kloppen", aldus Martijn in een interview met AD. "De bedoeling was Baudet raken en dat is wel gelukt, ja." Wel wil hij duidelijk maken dat zowel Eva als de zender zijn teksten niet van tevoren hebben gelezen. "Dat doe ik nooit. Ze weten met wie ze werken." 

Jinek is elke werkdag rond 22:00 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:  

Lees verder