Martijn Koning, reactie, Oudejaarsconference 2019

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Martijn Koning, reactie, Oudejaarsconference 2019

Martijn Koning blikt terug op Oudejaarsconference: 'Het lag niet aan mijn grappen'

|
|

Laatste update:

Cabaretier Martijn Koning deed veel stof opwaaien met zijn Oudejaarsconference, die op Twitter behoorlijk werd afgemaakt. Vrijdagavond blikte hij in de eerste (en veelbekeken) uitzending van Jinek terug op dit moment

"We hebben je tijdens de uitzending al behoorlijk geplaagd, maar ik ga het je toch vragen: hoe vond je zelf dat het ging?", wil Eva Jinek weten. "Het is zo'n geweldige ervaring geweest en ik heb nog nooit zoveel kijkers gehad voor een show. Voor mij is het al geweldig dat er zoveel mensen hebben gekeken. Ik bén heel trots op die show", antwoordt Martijn, die de afgelopen dagen behoorlijk wat kritiek kreeg.

Stand-upper uit Urk

Maar de cabaretier erkent ook wel dat er verbetering nodig is. "Ik ben een stand-upper uit een café in Urk en ik heb wel gemerkt dat hoe meer en hoe groter je wordt, je echt meer dan een stand-upper moet zijn. Je moet ook zorgen dat alles daar omheen goed loopt en dat je mensen stuurt", doelend op zowel het decor, het licht en de opnames. "Daar ben ik nog een beetje te weird in. Ik ben echt een einzelgänger, die eigenlijk zijn eigen ding wil blijven doen. Maar je moet ook overleggen met mensen." 

Humor

Angela de Jong twijfelt of het ook niets met humor te maken hebben. "Nee, het ligt niet aan mijn grappen, die zijn briljant", zegt hij met een grote glimlach op zijn gezicht. Bekijk hier het hele interview met Martijn Koning terug (vanaf 1:14:00).

Lees verder