Peter van der Vorst reageert op 'roast' van Martijn Koning

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Peter van der Vorst reageert op 'roast' van Martijn Koning

Peter van der Vorst reageert op 'roast' van Martijn Koning

|
|

Laatste update:

Zo'n twee weken geleden verbaasde Martijn Koning vriend en vijand met zijn 'roast' naar Thierry Baudet. Al is 'verbaasde' misschien nog zacht uitgedrukt. De cabaretier wist de woede op de hals te halen van Thierry, Angela, Eva... en 'RTL-baas' Peter van der Vorst.

In gesprek met Art Rooijakkers op BNR Nieuwsradio strooit Peter van der Vorst nog wat zout op de wonden van Martijn.

Geen voorkennis

"Martijn Koning zegt in zijn eigen podcast dat hij voor de bus is gegooid. Snap je die kritiek?" vraagt Art aan Peter. "Uh, nee. Hoe het is gegaan, is dat Martijn Koning is gevraagd om een humoristische, kritische beschouwing te houden over de verkiezingen en de lijsttrekkers", vat hij samen. "Vooraf is hem gevraagd: kan je even in grote lijnen aangeven waar je het over gaat hebben? Dat is helemaal geen gekke vraag. Maar Martijn heeft gezegd: ‘Nee, er staat niks geks in en ik ga geen harde dingen zeggen. Maak je geen zorgen.'”

Te veel vertrouwen

Vervolgens werd het 'een persoonlijke aanval tegen Thierry Baudet'. En dat kon er niet in bij Peter. "Dan doe je toch iets anders dan waar je voor bent ingehuurd", maakt hij duidelijk. "En als programmamaker en Eva vertrouw je op de jarenlange band die je hebt en weet je hoe Martijn te werk gaat." Achteraf was er dan ook te veel vertrouwen. "Misschien had er een alarmbel moeten afgaan toen hij het echt niet wilde delen aan de voorkant, van: dan zetten we je niet neer." Maar dat is duidelijk niet gebeurd.

Excuses aangeboden

Publiekelijk zegt Martijn dat hij er nog steeds achter staat, maar achter de schermen ging dat er anders aan toe. "Martijn heeft uitgebreid zijn excuses aangeboden aan Eva en ook aan mij. Hij zei: 'Sorry, dat ik jullie zo verneukt heb.' Dat vond hij zelf." Al met al dus vergeten en vergeven; Martijn blijft nog altijd welkom bij RTL

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

Lees verder