Martijn Koning bij RTL

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Martijn Koning bij RTL

Martijn Koning over Jinek-optreden: ‘Overreden door een bus’

|
|

Laatste update:

Het kan je niet ontgaan zijn dat Martijn Koning nogal wat haat over zich heen kreeg na zijn laatste optreden bij Eva Jinek. Hij droeg daar een column voor, waarin hij Thierry Baudet van antisemitisme en racisme betichtte. De manier waarop hij dat deed, viel niet bij iedereen in de smaak: “Ik werd door de mangel gehaald en overreden door een bus.”

Thierry Baudet loopt weg bij Eva Jinek

Martijn Koning was twee weken geleden te gast bij Eva Jinek. De talkshow werd in de verkiezingstijd namelijk steeds afgesloten met een stukje cabaret. Het optreden van Martijn, waarbij hij een column voordroeg, schoot Thierry Baudet echter zó in het verkeerde keelgat dat hij (opnieuw….) de benen nam. Het werd een rel van jewelste! In De Knorrepodcast bespreken Martijn en Raoul Heertje en Sander van Opzeeland het voorval. Deze collega-cabaretiers schreven mee aan het betoog van Martijn.

'Zij krijgt nu een ruggengraatoperatie'

Sander had de #ophef totaal niet zien aankomen. Hij was zelfs “extreem verbaasd”. Ook vinden de heren dat Eva en RTL de situatie wel wat beter aan hadden kunnen pakken… Zij maakten excuses naar Thierry en namen afstand van de tekst. Raoul vindt dat Eva zich daarmee enorm heeft laten kennen: ‘Zij gaat nu zes maanden van de buis. Zij krijgt nu een ruggengraatoperatie. Die wordt geïmplementeerd.’ Sander is het daar roerend mee eens: ‘Zij hebben jou onder de bus gegooid en daarna tegen die buschauffeur gezegd: ‘draai nog even om en rijd er nog een keer overheen’.”

Martijn Koning overladen met haat

Logischerwijs is Martijn behoorlijk geschrokken van alle haat… Hij werd zelfs met de dood bedreigd! Erger dan dat kan het niet worden: “Waar ik nu bang voor ben, is dat ik geen idee meer heb wanneer ik echt iets goed doe. Ik voel nu ook nul zenuwen meer. Ik kan nu gewoon alles aan, want wat moet er nu nog gebeuren? Ik werd door de mangel gehaald en overreden door een bus.”

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

Lees verder