• TV

Marc-Marie pissig op Birgit Schuurman: ‘Hou op!’

Marc-marie Huijbrechts

Actrice Birgit Schuurman heeft het flink verpest bij cabaretier Marc-Marie Huijbregts. In zijn podcast Marc-Marie en Aaf Vinden Iets haalt hij stevig uit naar Schuurman. ‘Laat me gewoon uit je leven!’

In de podcast vertelt Marc-Marie aan Aaf Brandt Corstius dat hij zich van de week behoorlijk zat te ergeren. ‘Heb je het wel eens dat je een interview zit te lezen, dat helemaal niet over jou gaat, en ineens beginnen ze over jou?’ Het was Aaf wel eens overkomen: ‘Ja, dat vind ik heel leuk!’ Marc-Marie duidelijk niet: ‘Dat vind ik superstom! Mensen die ik nog nooit heb ontmoet!’

Huijbregts doelde op zangeres/actrice Birgit Schuurman, die in een interview ineens commentaar bleek te hebben op de karakteristieke stem van de cabaretier. ‘Ja, als ik dan een man ontmoet, dan vind ik de stem wel belangrijk. Niet dat hij dan een stem heeft als Marc-Marie’, vatte Huijbregts het samen.

‘Daar moeten mensen mee ophouden!’

De cabaretier vond deze sneer beneden alle peil. “Dat vond ik voice-shaming! Ik had er helemaal niet om gevraagd, ik kén haar helemaal niet! Laat me gewoon uit je f*cking leven, Birgit Schuurman.” Huijbregts vindt het niet okee als hij ineens ‘ge-name-dropped’ wordt in interviews die niets met hem te maken hebben. “Daar moeten mensen mee ophouden, ze moeten gewoon over hun eigen leven praten.”

Nadat De Wereld Draait Door ophield, hoorden we even wat minder over de Tilburger, maar inmiddels is hij weer helemaal terug. Hij treedt op (als hij even geen corona heeft!), was te zien in The Masked Singer én is dus wekelijks te horen in zijn vermakelijke podcast.