Loretta Schrijver reageert op 'vijandig sfeertje' in Koffietijd

Door Robin Heerkens
Loretta Schrijver en Aaf Brandt Corstius

Als het in één programma altijd 'niets aan de hand'-gezellig is, is het Koffietijd wel. Vorige week sloeg de sfeer volgens columniste Aaf Brandt Corstius echter nogal om toen ze daar zat om haar podcast met Marc-Marie Huijbregts te promoten. Hoe kijkt Koffietijd-icoon Loretta Schrijver erop terug?

"Het werd alsmaar agressiever", beschrijft Aaf de sfeer in Koffietijd toen ze er samen met Marc-Marie zat. In de nieuwste editie van hun podcast Marc-Marie & Aaf Vinden Iets blikken ze terug op hun tv-optreden. "Je denkt dat je in Koffietijd komt, maar het is best wel een pittig programmaatje."

Verkeerde opmerking

Aaf maakte onder meer een opmerking over de 'liggende bloemen' in de Koffietijd-studio, een handelsmerk voor de show. Ze denkt dat dit Loretta enorm triggerde, zo blikt ze er nu op terug. "Loretta zei: ‘Jullie hebben over alles een mening, ook over logeren, daar zit ik echt niet op te wachten.’ Toen dacht ik al van: oh, oké, fair enough." Maar dat werd dus nog een tikkie heftiger. "Ze zei toen ook nog: ‘Ja, de mening van Aaf, alsof je daar ooit op zit te wachten.’ Ik dacht: heb ik een verkeerd stukje over haar geschreven?"

Zo ging het eraan toe in Koffietijd:

De nieuwe Harry Potter-serie!

Aaf vs. Loretta

"Ik denk dat Aaf een stootje kan hebben, want het is natuurlijk een pittige tante", zei Loretta vanochtend in een speciaal opgenomen filmpje, dan weet je dat het toch best wel een... dingetje was. "Maar blijkbaar niet en is ze toch iets gevoeliger dan ik dacht. Maar ja, ze schrijft wel pittige columns..."

'Niks aan de hand'

Queen Loretta gaat een klein beetje door het stof. "Aaf, het was niet de bedoeling, maar dat ga ik niet via dit medium met haar uitpraten." Loretta hoopt dat Aaf 'niet al te lang ongelukkig is'. "Er was helemaal niks aan de hand. Ik vind het jammer dat ze zich niet prettig heeft gevoeld bij Koffietijd, want we zijn toch een gezellig programma. Een grap kan ook weleens verkeerd vallen."

Gemengde gevoelens

“Goedemorgen allemaal, dit is mijn dinsdagochtend, met gemengde gevoelens. Hoe is jouw dinsdagochtend?” - Liefs, Loretta

Geplaatst door Koffietijd op Dinsdag 2 februari 2021