• SBS

Linda de Mol krijgt genadeslag: kijkcijferdieptepunt voor Five Live

Five Live

Linda de Mol is officieel van de troon gestoten als kijkcijferkoningin. Haar nieuwe dramaserie Five Live, die al vanaf de eerste aflevering gefileerd wordt door kijkers, is afgedaald naar een kijkcijferdieptepunt.

Kijkcijferdrama

'Ontzettend saai', 'slecht geacteerd': de reacties op Five Live zijn al vanaf aflevering één niet mals. Maar toen wist Linda de Mol ten minste nog kijkers te trekken. Elke week storten de kijkcijfers in: vorige week ging de alarmbel al af bij zender SBS 6 toen er slechts 670.000 mensen inschakelden. Nu blijkt dat het drama nog véél groter kan.

Genadeslag

De kijkcijfers van Five Live zijn ten opzichte van vorige week gehalveerd naar 329.000 kijkers. Een genadeslag voor Linda, die altijd garant stond voor een plek in de kijkcijfer-top-tien. De dramaserie heeft, zo blijkt nu, al die weken geteerd op Miljoenenjacht. Zonder dit kijkcijferkanon blijft er dus helemaal niks over van Five Live. Een bijzonder pijnlijke gewaarwording voor tv-koningin Linda.

Linda vs Angela

De eerste aflevering leverde behoorlijk wat kritiek op. Vooral toen ze haar serie misbruikte om haar vete met Angela de Jong uit te vechten. De look-a-like Angela wordt zwaar toegetakeld door een studiolamp en ligt in aflevering drie nog steeds in coma.

Kritiek

Maar Five Live kon op nóg meer kritiek rekenen. Zo vond Rob Goossens het een ‘wanprestatie’ en sprak Johan Derksen over een ‘smakeloos gedrocht’. Ook leverde het gebruik van de naam Orlando Boldewijn in de serie veel kritiek op.

Benieuwd wat wij van Five Live vonden? Dat lees je hier in onze recensie.