Linda de Mol vecht vete met Angela de Jong uit in Five Live: 'Bizar!'

Angela de Jong en Linda de Mol
© RTL/Brunopress

In haar nieuwe tv-serie Five Live bootst Linda de Mol de Nederlandse tv-wereld na. Zelfs een look-a-like van tv-criticus Angela de Jong maakt haar opwachting - al is die wel heel kort. Linda laat het personage namelijk op een macabere manier overlijden. Niet geheel toevallig, denken kijkers.

'Slaapverwekkend slecht'

Linda's nieuwe dramaserie is gisteravond in première gegaan. De reacties zijn niet mals: kijkers klagen steen en been over het hoge saaiheidsgehalte van Five Live. "Heb toch een beetje het gevoel dat ik morgen excuses moet gaan aanbieden voor mijn enthousiaste verhaal over #FiveLive. Wat ontzettend saai tot nu toe", twittert Veronica Superguide's columnist Rob Goossens. Ook vinden velen de serie weinig origineel. "Altijd dezelfde acteurs, slecht geproduceerd, acteren op het niveau van de TV-kantine... Ik haak af", klaagt een kijker.

Persoonlijke vendetta

Maar wat veel kijkers écht laag vinden, is dat Linda haar persoonlijke vendetta met Angela de Jong lijkt uit te vechten via Five Live. Irene Moors kruipt in de huid van Ellen Boetselaar, een personage dat overduidelijk Angela moet voorstellen. Linda's personage over Ellen: "Nee, jongens, niet weer die burgertrut die overal verstand van denkt te hebben hoor. Met die suffe columns van d’r."

De dood van nep-Angela

In de serie schuift de nep-Angela aan in de talkshow van Linda's personage. Dat tv-optreden loopt luguber af. Na wat gebekvecht valt er plots een studiolamp op het hoofd van de nep-Angela. De bloedspetters zitten op het hoofd van Linda's personage en haar co-host. 

'Sneu'

Niet chic, vinden kijkers. "Zelden zulke opzichtig doorzichtige vendetta tv gezien. Je laat je wel heel erg kennen, zelfs als het allemaal met een knipoog bedoeld is", twittert tv-journalist Jef Willemsen. "Je kan een ontzettende hekel aan Angela de Jong hebben, maar in een serie een look-a-like dood laten gaan gaat wel erg ver he. Sneu", reageert een kijker.

Five Live is elke zondag om 21.30 uur te zien op SBS6 en iedere maandag ook op Videoland.