Johan Derksen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Johan Derksen
VI

Ook Johan Derksen niet te spreken over Five Live: 'Smakeloos gedrocht'

|
|

Laatste update:

Na de bakken kritiek op Five Live, kon Vandaag Inside natuurlijk niet achterblijven. Ook Johan Derksen vond de eerste aflevering niet zo classy en fileerde de makers (en dus collega's) van de nieuwe Nederlandse serie: ''Een smakeloos gedrocht.''

Oké, even opgesomd: Five Live ligt min of meer onder vuur door een aantal keuzes die een nare nasmaak hadden. Zo werd de naam van de overleden Orlando Boldewijn in de serie verwerkt en kwam Angela de Jong onder een studiolamp terecht. Of ja, de B-versie van de tv-columniste dan. 

Een gedrocht

Het is dan natuurlijk onvermijdelijk dat Johan Derksen ook even losgaat op de afgelopen aflevering. In Vandaag Inside noemde hij het nieuwe programma 'een smakeloos, niet leuk gedrocht'. Hij was daarnaast ook niet te spreken over de prestaties van de cast (onder wie Waldemar Torenstra en Linda de Mol): ''Het is heel slecht geacteerd.'' Ook kijkers vonden de nieuwe serie niet hélemaal het einde. Het wordt regelmatig als 'saai', 'flauw' en 'slecht' bestempeld. 

'Kinderachtig'

Johan had vooral veel te zeggen over hoe de tv-koningin in de serie afgeschilderd werd. ''Dit was een persoonlijke afrekening met Angela de Jong", zegt hij. "En ik vind het nog erger dat Angela de Jong vervolgens reageert met een column. Dan ben je echt kinderachtig." Ze kwam namelijk heel snel met verwoestende kritiek op Linda"Laten we eerlijk zijn: mij met een bebloede schedel voor dood laten eindigen aan een talkshowtafel is niet alleen de natte droom van Linda de Mol.''

Vandaag Inside is iedere werkdag rond 21.30 uur op SBS6 te zien. Five Live is elke zondag om 21.30 uur te zien op SBS6 en iedere maandag ook op Videoland. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder