Linda de Mol en Angela de Jong

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Linda de Mol en Angela de Jong
Angela de Jong

Angela de Jong slaat terug na sneer: 'Linda de Mol gelooft dat ze God is'

|
|

Laatste update:

Linda de Mol die een nep-Angela de Jong op bloedige wijze laat sterven in haar nieuwe dramaserie Five Live? Angela de Jong herself zit er niet zo mee. Wel heeft ze een andere klacht over Linda: "De totale obsessie voor de Nederlandse tv-wereld met zichzelf en het daarbij behorende onvermogen tot enige kritische zelfreflectie."

Linda vecht vete uit

Linda's nieuwe tv-serie Five Live ging gisteravond in première op SBS 6. Hoewel er 987.000 kijkers voor de buis zaten, was er vooral veel kritiek. Velen vonden de serie tergend saai, maar het gesprek gaat vooral de Angela de Jong look-a-like die binnen een minuut dood neerviel in de serie. Niet zo chic om je persoonlijke vendetta via een tv-serie uit te vechten, aldus kijkers.

Natte droom van Hilversum

Als tv-columnist zat Angela gisteravond uiteraard ook naar Five Live te kijken. "Laten we eerlijk zijn: mij met een bebloede schedel voor dood laten eindigen aan een talkshowtafel is niet alleen de natte droom van Linda de Mol", begint ze haar AD-column vandaag. "Maar sowieso van al haar collega’s bij Talpa en driekwart van haar overige collega’s in de Hilversumse slangenkuil. Daar kan ik wel tegen." Kritiek heeft ze daarentegen wél op 'een dramaserie waarin gemakzuchtig de grootste clichés over de tv-wereld achter elkaar zijn geplakt'. Ook hekelt de tv-koningin het slechte acteerwerk, de weinig herkenbare verhaallijnen en de goedkope pruiken.

Angela slaat terug

Maar Angela zou Angela niet zijn als ze niet terug zou sneren. "Eén ding is onbedoeld wel heel goed getroffen in Five Live: de totale obsessie voor de Nederlandse tv-wereld met zichzelf en het daarbij behorende onvermogen tot enige kritische zelfreflectie", schrijft ze. "Veel tv-sterren omringen zich in de loop van hun carrière enkel nog met mensen die ze al jaren kennen en die vanwege hun vaste salaris loyaal zijn tot op het bot." Daarmee doelt ze zonder twijfel op Linda, die al jaren met dezelfde mensen werkt en daar ook een vriendschap mee heeft.

Dat zorgt ervoor dat BN'ers niet meer met beide benen op de grond staan, volgens Angela. "En gaan ze werkelijk geloven dat ze God zijn. Want die trouwe ja-knikkers zeggen nooit dingen als: ‘Sorry Lin, je bent als actrice niet goed genoeg voor deze hoofdrol.’ Laat staan iets als: ‘Therapeutisch is het heel goed om je frustraties over alles en iedereen in de showbizzwereld van afgelopen maanden en jaren van je af te schrijven in een dramaserie of editorial, maar dit gaan we voor je eigen bestwil niet uitzenden of publiceren. We gunnen je een betere comeback.’"

Five Live is elke zondag om 21.30 uur te zien op SBS6 en iedere maandag ook op Videoland.

Lees verder