Kopen Zonder Kijken: Waar komt mysterieuze ‘extra budget’ vandaan?

Kopen Zonder Kijken: Waar komt extra budget vandaan?

In Kopen Zonder Kijken volgen we wekelijks Bob, Alex en Roos die jonge mensen helpen om een jaren 30-woning met visgraatvloer te vinden. De situatie is bijna altijd hopeloos, en de kopers moeten vaak water bij de wijn doen, maar ze eindigen (meestal!) met een prima nieuw huis!

Het budget van de deelnemers wordt aan het begin van elke aflevering vastgesteld, en Alex en Bob proberen zich hier zo goed mogelijk aan te houden. Toch wordt later vaak duidelijk dat de stellen nóg meer te besteden hebben: vaak gaat het om tienduizenden euro’s!

Vinden kandidaten regelmatig een pot met goud onder de vloer? Is er sprake van vele goed getimede erfenissen? Of springen de ouders bij met de aankoop van het nieuwe droomhuis?

'Er is extra budget!'

Het Algemeen Dagblad zocht uit waar dat extra budget ineens vandaan kwam. Inderdaad zijn het soms ouders die hun kinderen geld schenken om een huis te kopen, maar regelmatig is er ook iets anders aan de hand. De deelnemers hebben vaak al een huis, en als dat voor een hogere prijs wordt verkocht dan gedacht komt de ‘winst’ in het potje ‘extra budget’ terecht. 

Het verhaal is iets saaier dan gemaskerde Kopen Zonder Kijken-kandidaten die banken overvallen of waardetransporten stelen, maar zó ontstaan dus die enorme meevallers.

Je ziet Kopen Zonder Kijken elke maandag om 20:30 uur op RTL4. Kijkers worden dit seizoen meegesleept door enorm aardige stellen, bizarre huizenprijzen én een stuntelende Alex.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.