• Harry Potter

Is dit het einde van de Fantastic Beasts-reeks?

Door Birgit Roobol
Fantastic Beasts

De toekomst van de Fantastic Beasts-reeks is onzeker. Er zouden in totaal vijf Fantastic Beasts-films komen. Maar nu lijkt Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore voorlopig de laatste te zijn.

Eerder deze week liet Warner Bros aan Variety weten de Harry Potter-franchise verder uit te willen breiden. Maar dat lijkt steeds minder waarschijnlijk. Zo goed scoren de Fantastic Beasts-films namelijk niet én dan zijn er ook nog de transfobische uitspraken van schrijfster en bedenker J.K. Rowling.

Geen groen licht

De studio wachtte af hoe de laatste film (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) het zou doen in de bioscoop, voordat ze een vierde en vijfde film groen licht zouden geven. Maar de film heeft wereldwijd maar 405 miljoen dollar opgebracht en dat is aanzienlijk minder dan de rest. Ook de kritieken waren niet mals. 

Problemen bij de cast

Ook heeft de filmreeks pech gehad met de casting. Johnny Depp werd (tot grote teleurstelling van de fans!) vervangen door Mads Mikkelsen vanwege de rechtszaak tussen hem en zijn ex-vrouw Amber Heard.

Ook Ezra Miller, die Credence Barebone speelt, is behoorlijk in opspraak. In IJsland wurgde Ezra bijna een enthousiaste fan en Miller werd gearresteerd in Hawaï waar de acteur het uitgaansleven onveilig maakte. Ook kreeg Ezra Miller een contactverbod na het bedreigen van een bevriend echtpaar. Ten slotte is Katherine Waterson uit een groot deel van de derde film geschreven. Volgens fans komt dit door Rowling vanwege Watersons reactie op de transfobische uitspraken van Rowling. Nogal een ingewikkelde puzzel dus.

Blijft het einde open?!

Voorlopig lijkt het er dus op dat we er nooit achterkomen hoe de strijd tussen Albus Perkamentus en Gellert Grindelwald eindigt.