Instafittie tussen Bridget Maasland en Yvonne Coldeweijer over oude grap

Mag je een oude grap iemand jaren blijven nadragen, zelfs als die daar d'r excuses voor heeft aangeboden? Yvonne Coldeweijer vindt van wel en ze noemt Bridget Maasland dan ook hypocriet.

Bridget Maasland en Yvonne Coldeweijer
© Brunopress

De ruzie tussen de twee roddelkoninginnen heeft alles te maken met een grap uit 2014 en de aanwezigheid van Bridget afgelopen zaterdag in Make Up Your Mind. Afgelopen zaterdag nam Bridget plaatst naast Nikkie de Jager in het panel om mee te raden welke BN'ers er dit keer in drag over de catwalk raasden. Op Instagram deelde Bridget een foto met Nikkie, waarbij ze schrijft: "Ongelofelijk dat er anno 2023 nog zoveel onwetendheid is en dat er haat, vanuit angst, wordt gezaaid als je niet tot de norm behoord." En die tekst schoot bij Yvonne in het verkeerde keelgat.

Kelly

Yvonne schrijft: "Huh, je hebt zelf jaren geleden een opmerking gemaakt over Kelly van de Veer en haar een man genoemd en keihard gelachen. Daar heb je laatst sorry voor gezegd en dat is netjes. Maar waar gebruik je deze selfie met Nikkie nu precies voor? Het is niet echt 'ongelofelijk' als je het zelf ook deed toch?" Daarmee doelt Yvonne op een grap die Bridget in 2014 maakte in Shownieuws, dat ze toen nog presenteerde.

Who wore it best?

Die grap had te maken met een zelfde jurk die zowel Bridget als Kelly droegen bij de Beau Monde Awards. Bridget noemde transgender Kelly toen een man en hield ook voet bij stuk. "Serieus, ze was toch een man? Het is venijnig, want iedereen weet dat ze een vroeger een man was." Jaren later, in 2021 bood Bridget daar uiteindelijk haar excuses voor aan, die Kelly ook accepteerde. Dat blijkt uit het screenshot hieronder, dat Bridget deelde op Instagram.

Een screenshot van een gesprek met Kelly van de Veer
© Instagram Bridget Maasland

Documentaire

De documentaire waar Bridget naar refereert is die over Kelly zelf, genaamd Kelly, die te zien is op Amazon Prime. Daarin ging Bridget diep door het stof voor die grap uit 2014. Ze wijt het aan een andere tijdsgeest. Kelly van de Veer was eigenlijk de eerste bekende transgender in Nederland, die even heel beroemd werd door haar deelname aan Big Brother. In de documentaire zegt een van mening veranderde Bridget dat het verhaal haar ook raakt, omdat ze zichzelf als vrouw ook als minderheid ziet.

How can I make this about me

En met name die laatste opmerking werkt bij Yvonne op de lachspieren. "Whut?" schrijft Yvonne, zoals te zien is in een volgend bericht Instagram. "How can I make this about me?", vervolgt de juiceprinses. En daarop reageert Bridget dan weer met een volgend bericht, wat ze aan Yvonne richt, zoals te zien in het screenshot hieronder.

Reactie Bridget Maasland op Yvonne Coldeweijer
© Instagram Bridget Maasland

Geen minderheid

En ook die laatste reactie vindt Yvonne hilarisch, waarna ze zelf ook even een veeg uit de pan geeft, zonder in te gaan op wat Bridget schrijft. "Je bent toch helemaal geen minderheid Bridg. Zelfs als ex van André ben je geen minderheid." Een reactie van Bridget bleef daarna uit.

De documentaire Kelly zie je op Amazon Prime.