Bridget Maasland biedt huilend excuses aan na grap Kelly van der Veer: 'Andere tijdsgeest'

Bridget Maasland gaat bijzonder diep door het stof om excuses te maken voor een grap over Kelly van der Veer in 2014. Zo is ze in de nieuwe documentaire over Kelly huilend te zien. "Gewoon niet over nagedacht."

Kelly van der Veer en Bridget Maasland
© Brunopress

Kelly van der Veer raakt de kijkers met haar bijzonder open documentaire Kelly, waarin ze vertelt over haar leven. Ook onze recensent Ruben Praster was diep onder de indruk. Bridget Maasland is ook te zien in de documentaire. Bridget maakt huilend excuses na een onsmakelijke grap die zij maakte in 2014. De presentatrice werkte toen nog voor Shownieuws en vertelt hoe zij in 2007 per ongeluk dezelfde jurk aan heeft als Kelly. Het ging toen over dit soort blunders. "Ik heb dat ook wel eens gehad, maar bij mij had een man het aan", grapte ze.

Freakshow

Kelly van der Veer is altijd erg open geweest over haar transitie en identificeerde zich in 2014 al lang niet meer als man. "Wie denkt ze dat ze is? Ik ben echt woest. Ik ga mijn geluk niet laten verpesten door zo’n boerentrien", reageerde de reality-ster boos. Bridget vond op haar beurt dat ze compleet in haar recht stond. Maar in de documentaire Kelly komt ze dan toch terug op haar woorden. "Het was echt een andere tijd. Men dacht nog aan een freakshow", zo legt ze uit. "Niet beseffend dat dat überhaupt pijnlijk zou kunnen zijn of iemand zou kunnen schaden of wat dan ook. Gewoon niet over nagedacht. De grap gaat voor de belediging."

Mikpunt

De reden voor Bridgets tranen? Ze is zelf als vrouw ook een minderheid en snapt nu hoe het is om als minderheid een mikpunt te zijn. "Ik ben een vrouw en helaas wordt er nog steeds met vrouwen ontzettend seksistisch omgegaan. Daar ben ik zelf een heel goed voorbeeld van. De afgelopen jaren was ik een goed mikpunt voor zowel mannen als vrouwen", zo vertelt ze huilend.

Fout gezeten

Het lijkt erop dat Bridget en Kelly alles achter zich hebben gelaten, want Bridget was ook te gast op de premiere deze week. In Shownieuws laat ze nogmaals weten écht spijt te hebben van de opmerking. “Ik ben blij dat je nooit te oud bent om te leren en nooit te oud bent om in te zien dat je altijd nog overal je excuses voor kan aanbieden als je denkt: ik heb fout gezeten destijds.

Kelly is te zien op Prime Video.