Lost, hoe is het nu met?

Veronica Superguide logo
Lost, hoe is het nu met?

Hoe is het nu met de hoofdrolspelers uit Lost?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het is alweer 11 jaar geleden dat we in de ban waren van de Amerikaanse serie Lost. We leefden mee met de karakters, en bij goed geluk: dat kunnen we nu opnieuw met de release op Videoland. Alleen hoe staat het jaren na dato met de acteurs? Wij zochten het eens uit.

1. Matthew Fox (Jack Shephard)

Matthew Fox schitterde zes seizoenen lang als dr. Jack Shephard, de gemartelde leider van de groep. En dat heeft hem duidelijk geen windeieren gelegd. Hij ontving een nominatie voor een Golden Globe en won zowel een Satellite Award als een Screen Actors Guild Award. Er leek een gouden toekomst voor hem weggelegd, maar laten we eerlijk zijn: die is er nooit gekomen! 

Hoe is het nu met de hoofdrolspelers uit Lost?

Na twee succesvolle decennia, mede door zijn rol in Lost en Party of Five, bleek hij al over zijn hoogtepunt heen. Hij probeerde nog voet aan de grond te krijgen als acteur, maar de meeste films werden een regelrechte flop. Of dit aan zijn prestaties lag of aan de vermeende #metoo-affaire die hij in 2011 aan zijn broek had, is niet duidelijk. Eén ding echter wel: hij verdween in 2015 samen met zijn vrouw en twee kinderen voorgoed uit het oog. Of dat verandert als straks de remake van Party of Five verschijnt, is de vraag.

2. Evangeline Lilly (Kate Austen)

Nou, waar het Matthew Fox niet lukte om zijn Lost-imago van zich af te schudden, steeg Evangeline Lilly boven zichzelf uit. Met name als Marvel-superheld Hope van Dyne/Wasp in de twee Ant-films, Tauriel in The Hobbit-filmreeks en een rol in de Oscar-winnende film The Hurt Locker maakte ze zich onvergetelijk. En dat is pas het topje van de ijsberg van haar (acteer)cv.

Of ze zich net zo geliefd heeft gemaakt met haar uitspraken, is de vraag. De actrice zette zo haar twijfels bij het coronavirus. Want social distancing? Dat is duidelijk niet aan haar besteed. Lees er hier alles over.

Hoe is het nu met de hoofdrolspelers uit Lost?

3. Jorge Garcia (Hugo Reyes)

Als fan-favoriet en de hilarische Hugo 'Hurley' Reyes stal hij alle harten van de fans, en ook hij wist dit succes door te zetten zowel als acteur als stand-up comedian. Hij dook op in Once Upon A Time, Alcatraz en Hawaii Five-o om het over zijn deelname aan Celebrity Poker Showdown en Russian Roulette nog maar niet te hebben.

Een druk baasje, maar zoals je ziet op de foto hieronder, kan hij ook heerlijk ontspannen!

4. Josh Holloway (James Ford)

Alle vrouwen opgelet: jullie zijn vast benieuwd hoe het nu met de ruige, sexy James 'Sawyer' Ford gaat. Laten we het zo zeggen: de inmiddels 51-jarige acteur is zijn wilde haren verloren, maar acteren is nog steeds zijn favoriete bezigheid. Zo speelde hij tegenover Tom Cruise in Mission Impossible: Ghost Protocol en binnenkort duikt hij op in de HBO Max-serie Duster.

Daarnaast heeft hij ook de belangrijkste, en voor hem de leukste, baan ter wereld.... als vader van een dochter en een zoon! "Best job ever.", aldus de acteur op Vaderdag.

5. Terry O'Quinn (John Locke)

Meestal is het zo dat hoe ouder je wordt, hoe minder haar je hebt. Maar dat gaat bij de inmiddels 68-jarige Terry O'Quinn, die jarenlang de rol van John Locke vertolkte, duidelijk niet op. Na de opnames van Lost liet hij zijn baard flink groeien, en blijkbaar houden de kijkers daar van. De acteur dook namelijk op in series als The Blacklist, Full Circle, Patriot, Hawaii Five-O en ook in 2021 laat zijn pensioen nog even op zich wachten. 

6. Naveen Andrews (Sayid Jarrah)

Hoe kunnen we voormalig Iraaks soldaat Sayid Jarrah in zijn favo tanktop nu vergeten? Nou niet, want we zochten ook uit wat er van de acteur Naveen Andrews is geworden.Een Hollywoodcarrière zat er misschien niet in voor deze acteur, maar hij vond - ook na het enorme succes van Lost - zijn heil in tv-series. Met rollen in Sinbad, Once Upon A Time in Wonderland, Instinct en Sense8 is hij elf jaar na dato nog altijd niet vergeten. Momenteel is hij druk aan het filmen voor The Dropout, een mini-serie waarin hij de rol van Sunny Balwani vertolkt. 

7. Daniel Dae Kim (Jin-Soo Kwon)

Als er iemand uit dit rijtje succesvol is, is het Daniel Dae Kim. Want zeg nu eens eerlijk: dacht jij bij het zien van zijn naam direct aan Lost? De acteur dook de afgelopen jaren op in The Legend of Korra, Insurgent, New Amsterdam, Stowaway The Good Doctor, Hawaii Five-O en zo kunnen we nog uren doorgaan met het opsommen van zijn cv. Aan rollen dus geen gebrek!

Wel moest de acteur begin vorig jaar dealen met iets anders: corona. De acteur testte positief, waardoor de opnames van Hawaii Five-O stil kwamen te liggen. Hij zei daarover het volgende: "Hoewel ik er in dit filmpje misschien vrolijk en niet zo heel ziek uitzie, wil ik dat jullie weten dat ik dagen achtereen in bed heb gelegen", aldus de acteur die hoopte dat iedereen het virus serieus zou nemen. Let je even op Evangeline Lilly? 

8. Yunjin Kim (Sun Kwon)

En van Jin-Soo Kwon stappen we over naar zijn tv-vrouw Sun Kwon, gespeeld door Yunjin Kim. Na het Lost-succes verscheen Kim nog vier seizoenen lang in Mistresses, maar daar bleef het bij wat betreft Amerikaans succes. Ze focuste zich namelijk daarna op de Koreaanse markt, met rollen in diverse films en tv-series. Wat dacht je bijvoorbeeld van Sin-gan-wi-ui jib en Miseu Ma, Boksooui Yeoshin

9. Emilie de Ravin (Claire Littleton)

Als aanstaande moeder Claire Littleton shinede ze in vijf van de zes seizoenen van Lost, en dat bleek de geboorte van haar carrière. Ze dook zowel tijdens als daarna op in films als The Hills Have Eyes en mocht het liefje spelen van Robert Pattinson in Remember Me. Verder kun je haar kennen van Once Upon A Time of als Insta-babe. Ze houdt haar 754.000 volgers immers graag op de hoogte van haar carrière en gezinsleven.

10. Dominic Monaghan (Charlie Pace)

We hopen dat je het nog niet zat bent, want we gaan nog even door en ditmaal met Dominic Monaghan, ook bekend als Charlie Pace. De acteur met zijn schitterende blauwe ogen had er voor Lost al een hele carrière op zitten met zijn rol in The Lord of The Rings-franchise, maar ook daarna hield het succes niet op. Hij speelde mee in Flashforward en bundelde in 2019 de krachten met een Lost co-creator voor de film Star Wars: Episode IX: The Rise of Skywalker.

Hoe is het nu met de hoofdrolspelers uit Lost?

11. Michael Emerson (Benjamin Linus)

In eerste instantie zou Michael Emerson slechts een kleine krijgen in Lost, maar blijkbaar was hij zo goed dat hij vanaf seizoen drie een prominentere rol kreeg. Ondanks de iets te lange doorgang van de serie, kreeg hij hiermee wel de kans om zichzelf te laten horen en zien. En met succes! We noemen het namelijk maar even op: Person of Interest, Arrow en Evil.

In die laatste kan hij zo voor de vader van Harry Potter uit gaan, zo zie je hieronder! 

12. Harold Perrineau (Michael Dawson)

We hadden nog even kunnen doorgaan, maar we sluiten af met Harold Perrineau. Als we namelijk zijn cv opnoemen, zitten we hier morgen nog. Zijn carrière begon ooit als danser in Fame, maar inmiddels noemen we titels als Claws, Sons of Anarchy, Constantine of Sabotage. Aan acteerervaring geen gebrek. Aan een goede recentere foto daarentegen wel. We doen het dus maar even met dit heerlijke kiekje uit Lost.

Hoe is het nu met de hoofdrolspelers uit Lost?

Alle zes seizoenen van Lost zijn nu te zien op Videoland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder