Heleen van Royen klaar met aandacht DWDD-gate in talkshows

Door Lise Knipping
Heleen van Royen

DWDD hier, Matthijs van Nieuwkerk daar en dan ook nog een beetje over iedereen die dáár weer wat van vindt. Je ontkomt er niet aan: de rel rondom De Wereld Draait Door en het structureel grensoverschrijdende gedrag bij het programma. Heleen van Royen is daar in HLF8 helemaal klaar mee: "Zullen we dit onderwerp nu afsluiten?"

Sinds de Volkskrant het onthullende artikel publiceerde, raast er een heuse media-storm door Nederland. Matthijs van Nieuwkerk schijnt een pittige 'tiran' de zijn achter de schermen van het geprezen programma De Wereld Draait Door. Na de beschuldigingen besloot hij BNNVARA te verlaten: "Er wordt getwijfeld aan mijn oprechtheid." Ondertussen vindt heel tv-kijkend Nederland daar wel iets van en laten BN'ers ook regelmatig van zich horen

'Nu afsluiten?'

Ook bij HLF8 werd het onderwerp weer aangesneden. Catherine Keyl zei bijvoorbeeld dat ze het enorm heftig vindt dat Matthijs nooit is gecorrigeerd in al die jaren. Toen Gijs Staverman werd gevraagd over de Top 2000 (het programma dat niet met Matthijs te zien is dit jaar), vond Heleen van Royen het wel genoeg geweest. "Zullen we dit onderwerp nu afsluiten? Bij alle talkshows, alle podcasts en alle radio-uitzendingen."

 

Föhn-gate 

Catherine vindt het wél heel belangrijk dat erover gepraat blijft worden: "Dan zou het wel leuk zijn om hier een les uit te kunnen trekken." Daar is Heleen het ook zeker mee eens, al is ze er toch wel goed klaar mee. Zo uit ze kritiek op het interview dat gisteren bij Beau een behoorlijke indruk achter wist te laten. De visagiste van Matthijs werd op bijzondere, unieke wijze geïnterviewd over 'föhn-gate'; een interview dat volgens kijkers eigenlijk het best past bij de minister-president. "Wat is hier aan de hand? Heb je in Afghanistan gezeten?", zegt Heleen erover. 

'Het wordt te groot'

"Het wordt te groot. Het is intern. Natuurlijk moet je erover leren, maar dat is ook best te doen zonder dat we er nog drie weken over gaan praten", vertelt Heleen aan tafel. Nou, dé perfecte cue voor WK-specialist Dries Roelvink. Ja, echt. "Nou, Dries. Het WK dan", zegt presentatrice Leonie ter Braak vastbesloten. “We gooien het roer even om," belooft Dries. "Niets meer over Matthijs.”

 

HLF8 zie je dagelijks rond 19.40 uur bij SBS6.