Guy Ritchie regisseert Hercules-remake

Hercules
© Brunopress

Hercules is één van de meest ondergewaardeerde Disney-tekenfilms. Een live-action-remake staat al een tijdje in de steigers. De film wordt waarschijnlijk geregisseerd door… Aladdin-baas Guy Ritchie!

In Hercules volgen we de jonge halfgod Hercules, die door Danny DeVito wordt getraind om de sterkste krijger ooit te worden. Na de grafische pracht van Aladdin, The Lion King en De Klokkenluider van de Notre Dame léék de tekenstijl van Hercules wat eenvoudiger. De film was een stuk minder populair dan andere Disney-films uit de jaren 90, maar wél een van de beste. Tijd voor een remake!

Nu Disney druk bezig is om goud in… nog meer goud te veranderen, is Hercules eindelijk aan de beurt. Regisseur Guy Ritchie, wiens Aladdin meer dan een miljard opbracht, staat aan het roer.

Ritchie, die bekend werd door geestige, keiharde misdaadfilms is dus een totaal nieuwe richting ingeslagen met zijn Disney-remakes. Hoewel… Tussendoor heeft hij óók een actiefilm met Jake Gyllenhaal opgenomen én maakte hij Operation Fortune, met Jason Statham.

Wanneer Hercules verschijnt is nog niet bekend. Op dit moment wordt er nog aan het script gewerkt, dus het kan zomaar nog eens een jaartje of twee duren. In de tussentijd kunnen we uitkijken naar déze ‘nieuwe’ Disney-films.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.