Michael B. Jordan in Black Panther

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Michael B. Jordan in Black Panther

Gerucht: ‘Michael B. Jordan nieuwe Superman’

|
|

Laatste update:

Vandaag hoorden we dat er een nieuwe Superman-film gemaakt wordt én dat Henry Cavill in gesprek is voor de film. Dit betekent mogelijk niet dat Cavill de ‘Man van Staal’ speelt: volgens geruchten zou de hoofdrol in de film naar Michael B. Jordan gaan!

Michael B. Jordan, bekend van o.a. Creed en Black Panther, probeerde al eerder een Superman-film te pitchen bij DC. In deze film zou hij niet de originele superheld Kal-El/Clark Kent spelen, maar een Superman uit een andere dimensie: Calvin Ellis.

Calvin Ellis: Superman én president!

Ellis was in de comics Superman én de president van de Verenigde Staten. Deze versie van Superman was een knipoog naar president Barack Obama, en in sommige comics vocht hij namens Amerika ook hele oorlogen uit (in zijn eentje). Handig, zo'n staatshoofd!

Mochten de geruchten kloppen, dan betekent dit dat DC (net als Marvel) kiest voor een ‘multi-verse’-achtige aanpak, waar verschillende versies van superhelden in andere dimensies wonen.

Hoewel Henry Cavill dus mogelijk niet de hoofdrol in de nieuwe Superman-film krijgt, kan hij wél de ‘originele’ Superman blijven spelen. Cavill schijnt nog steeds te praten met DC, en dat is natuurlijk niet voor niets. Een film waarin de twee Superpersonen elkaar ontmoeten is een mogelijkheid (zie bijvoorbeeld Spider-Man: Into the Spider-Verse), of de twee versies kunnen naast elkaar blijven bestaan.

Kijktips? Luister Bankplakkers!meer

Het is in elk geval goed dat er weer wat gebeurt op het gebied van Superman! De beroemdste superheld verdient het niet om als een vijfde wiel aan de wagen van de DC-films te hangen.

Lees verder