Henry Cavill bij premiere Justice League

Veronica Superguide logo
Henry Cavill bij premiere Justice League

9 dingen die je nog niet wist over Henry Cavill

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

The Witcher, Man of Steel en Enola Holmes: hoewel Henry Cavill inmiddels best wel beroemd is, maar wat weet je nou eigenlijk over de acteur? Wij helpen door je negen partyfeitjes over Henry voor te schotelen!

Henry en Jason Momoa zijn close

Wisten jullie dat Henry Cavill en Jason Momoa meer dan Justice League-collega’s zijn? De twee schijnen in real life namelijk best wel close te zijn! Henry steekt in ieder geval niet onder stoelen of banken dat hij een grote bewonderaar is van de Aquaman-ster, die we trouwens eerder al eens behandelden in deze rubriek! Ook leuk om te weten: het schijnt dat Netflix probeert om Jason te ritselen als hoofdrolspeler in The Witcher: Blood Origin.

Henry is fan van Outlander én Jamie

In een interview met Cosmopolitan laat Henry weten helemaal verslingerd te zijn aan Outlander! “Ik keek onlangs naar een tv-serie, die ik absoluut spectaculair vond: Outlander. Het is zo goed dat ik binnen een nacht alles bekeken heb. Ik kon niet stoppen. Jamie is een Schotse Superman!”

9 dingen die je nog niet wist over Henry Cavill

Henry wilde eruit zien als Hercules

Henry is nooit echt een kleine jongen geweest, maar voor Man of Steel moest de acteur nog wat extra uren in de sportschool doorbrengen! In een interview met Muscle and Fitness heeft Henry's trainer, Mark Twight, laten weten dat ze voor de gewenste lichaamsbouw goed gekeken hebben naar Steve Reeves ten tijde van Hercules (1958).

Hercules 1958

Op school werd Henry ‘Fat Cavill’ genoemd

Het is inmiddels lastig voor te stellen, maar Henry was op de lagere school een behoorlijk mollig jochie. Zijn schoolgenootjes gaven hem de bijnaam ‘Fat Cavill’. Henry heeft altijd geprobeerd om die nare ervaringen om te buigen in motivatie. Zo besloot hij bijvoorbeeld om rugby op te pakken en bij de toneelclub te gaan!

Henry Cavill, een echte superheld

Henry zet zich in voor bedreigde diersoorten, zo is hij ambassadeur van het Durrell Wildlife Conservation Trust. Hij zet zich bijvoorbeeld in voor de gorilla en adopteerde zelfs een vleermuis. Toepasselijk genoeg noemde hij de vleermuis Ben… En dat is natuurlijk een verwijzing naar zijn tegenspeler in Batman v. Superman: Dawn of Justice: Ben Affleck!

Batman v. Superman: Dawn of Justice

Henry heeft een hondje geadopteerd

Supercool die vleermuis! Maar helaas mocht Henry ‘m niet mee naar huis nemen… Zodoende besloot onze dierenvriend in 2014 een hondje te adopteren! Het pluizige diertje heet Kal. En nee, dat heeft in tegenstelling tot wat veel mensen denken echt niets te maken met Supermans echte naam: Kal-El.

De meest ongelukkige acteur ooit

Voordat hij de rol van Superman scoorde, werd Henry een poos bestempeld als de ‘ongelukkigste man in Hollywood’. De reden? Henry werd bijna gecast als James Bond, totdat Daniel Craig er met de rol vandoor ging. Ook verloor hij de rol van Superman in Superman Returns nipt aan Brandon Routh… Uiteraard kwam het met een andere Superman-rol later alsnog goed!

Henry Cavill versus Robert Pattinson

Toen Stephanie Meyer haar Twilight schreef, was ze al groot fan van Henry. Zodoende castte ze hem in gedachten al als Edward Cullen. Toen de casting in 2008 begon, vond de studio hem echter te oud voor de rol (via Huffpost). Daarnaast was Henry ook bijna te zien als Cedric Diggory in Harry Potter and the Goblet of Fire. Ook voor die rol werd hij te oud bevonden… dus werd hij wederom vervangen door Robert Pattinson!

Robert Pattinson Edward Cullen Twilight

World of Warcraft kostte Henry bijna zijn baan

Henry is een fervent gamer! Hij bouwt pc’s en speelt graag World of Warcraft, een game die hem een zeer belangrijk telefoontje deed missen... Henry vertelde bij Jay Leno dat je de online game natuurlijk niet kunt pauzeren. Dus toen hij met een groepje had afgesproken om in-game wat belangrijks te doen, wilde hij hen niet in de steek laten! Zo mistte hij het belletje van Zack Snyder die hem wilde vertellen dat hij de hoofdrol zou spelen Man of Steel. Uiteraard heeft Henry hem later wel netjes teruggebeld…

Heb je na deze partyfeitjes over Henry Cavill zin om wat van zijn werk te gaan checken? Snappen we! Daarom herinneren we je er graag aan dat Enola Holmes vanaf vandaag te zien is op Netflix. In deze film speelt Henry de rol van niemand minder dan Sherlock Holmes. Ook zit het tweede seizoen van The Witcher eraan te komen. We vertellen je hier alvast alles wat je moet weten over deze serie!

Lees verder