Zien we Daredevil binnenkort in het MCU?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Zien we Daredevil binnenkort in het MCU?

Gerucht: verschijnt Daredevil via Spider-Man 3 in het MCU?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

In 2018 annuleerde Netflix de ene populaire Marvel-serie na de andere: Luke Cage, Iron Fist, het populaire Darevil en later ook nog Jessica Jones én The Punisher. Marvel mocht twee jaar geen films en series over deze superhelden maken, en het is moment is zo langzamerhand bijna daar!

Regisseur Kevin Smith zei in zijn podcast Fatman Beyond dat de populaire Daredevil best wel eens terug zou kunnen keren in… Spider-Man 3! In deze superheldenfilm, waaraan het werk binnenkort begint, zou een belangrijke rol weggelegd zijn voor de advocaat Matt Murdock (Charlie Cox). Hij zou Peter Parker verdedigen nadat zijn identiteit in Spider-Man: Far From Home werd onthuld door Mysterio (Jake Gyllenhaal).

Spider-Man 3 staat gepland voor een release in juli 2021, en dat betekent dat Daredevil/Matt Murdock tegen die tijd weer onder de mantel van Marvel valt. Als je ziet dat Daredevil één van de populairste Marvel-series (en sowieso Netflix-series) was, dan klinkt het eigenlijk best logisch.

Nadat Smith de uitspraak had gedaan werden Marvel-fans helemaal gek, waar de regisseur zelf een beetje van schrok. Hij beweerde geen ‘insider-informatie’ te hebben, maar zei dat hij het gerucht ergens gelezen had.

Daredevil draait om de blinde advocaat Matt Murdock, wiens andere zintuigen abnormaal goed functioneren. Overdag helpt hij andere mensen in de rechtszaal, en ’s avonds trekt hij een rood harnas aan om boeven tot moes te slaan (het liefst in één take!)

Daredevil

Voor Netflix was Daredevil één van de belangrijkste series, en de drie seizoenen staan ramvol keiharde superheldenactie. Hoofdrolspeler Charlie Cox had graag doorgegaan als Daredevil, maar door de groeiende rivaliteit tussen Netflix en Disney mocht het niet zo zijn… Waarschijnlijk is hij best te porren om de superheld naar het Marvel Cinematic Universe te brengen. We nemen het met een korrel zout, maar hoe gaaf zou dit zijn?

Lees verder