De kogel is door de kerk: Na Iron Fist en Luke Cage is nu ook Daredevil gecanceld

Veronica Superguide logo
De kogel is door de kerk: Na Iron Fist en Luke Cage is nu ook Daredevil gecanceld

De kogel is door de kerk: Na Iron Fist en Luke Cage is nu ook Daredevil gecanceld

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Matt Murdock heeft weer iets om somber over te zijn: Na drie goed ontvangen seizoenen houdt Netflix het voor gezien met Marvels meest zwartgallige superheld. De streamingdienst maakte vorige maand al bekend dat zowel Iron Fist als Luke Cage geen nieuw seizoen zouden krijgen. Toen hadden we nog goede hoop dat deze twee series samengevoegd zouden worden tot één serie. Dat lijkt met het stopzetten van Daredevil nu ook van de baan.

Alleen Jessica Jones en The Punisher zijn nog over

Nu Netflix in korte tijd drie van haar Marvel-series heeft laten vallen zijn alleen Jessica Jones en The Punisher nog over. Krysten Ritter’s sjagrijnige speurneus met een slok op krijgt zoals het er nu uitziet nog steeds haar derde seizoen, en ook het tweede seizoen voor Jon Bernthal’s lompe wreker is nog gewoon in aantocht.

Deadline bracht het nieuws als eerste naar buiten met het volgende statement van Netflix: “Marvel’s Daredevil keert niet terug op Netlfix voor een vierde seizoen. We zijn ontzettend trots op het meest recente laatste seizoen, en alhoewel het pijnlijk is voor de fans, vinden wij het beste om te stoppen op het hoogtepunt”.

Daar mag wel even een kanttekening bijgeplaatst worden: qua recensies deed Daredevil seizoen 3 het dan misschien erg goed, qua kijkcijfers vermoedelijk niet zo. Ook al geeft Netflix geen informatie vrij over kijkcijfers, wel schijnt het in hun beslissingen omtrent verlengen of stopzetten van series stevig het aantal social media-uitingen dat een serie losmaakt mee te wegen. Die lagen bij het derde seizoen van Daredevil flink lager. Ook al barstte de hel uiteindelijk flink los in dit laatste seizoen, het zal ook zeker niet geholpen hebben dat het erg traag begon. Wat heet: De eerste aflevering was wel zo ontzettend traag dat het leek alsof de regisseurs van Iron Fist seizoen 1 op bezoek waren geweest

Hoe dan ook: Daredevil heeft zeker tv-geschiedenis geschreven. Niet alleen was het de eerste Marvel-serie op Netflix, de serie liet ook op actie-gebied een paar baanbrekende technische hoogstandjes zien, met de hallway fight uit seizoen 1 en de gevangenisontsnapping uit seizoen 3 als hoogtepunten.  

Lees verder