Daredevil Season 3 Cross

Veronica Superguide logo
Daredevil Season 3 Cross

Is na het stopzetten van Iron Fist en Luke Cage nu ook Daredevil in de problemen?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ook al schrokken Marvel-fans zich het apelazarus toen Netflix onlangs aankondigde te stoppen met zowel Iron Fist als Luke Cage, gelukkig was daar meteen het juichend ontvangen derde seizoen van Daredevil om troost te bieden. Maar nu is het ook maar de vraag of The Devil of Hell's Kitchen nog terugkeert in een vierde seizoen.

Dalende populariteit op social media

Wat is er aan de hand? Zoals bekend geeft Netflix geen kijkcijfers vrij, maar de streamingdienst zou de populariteit van haar series ook mede bepalen aan de hand van het aantal social media-uitlatingen. En zowel Danny Rand als Luke Cage wisten met hun vervolgseizoenen online beduidend minder los te maken bij de kijkers dan voorheen: De seizoenspremière van Luke Cage zorgde in 2016 nog voor 300,000 tweets en Instagram-posts, terwijl de start van seizoen 2 slechts 50,000 posts genereerde.Dit blijkt uit een rapport van Business Insider.

Het vaak verguisde Iron Fist wist 120,000 reacties los te maken na de eerste aflevering van Seizoen 1, maar voor het veel beter ontvangen tweede seizoen bleek het bij voorbaat over en uit met "slechts' 20,000 posts op social media.

Slashfilm slaat alarm

De Amerikaanse website Slashfilm slaat nu alarm, want die hebben in hetzelfde social media-rapport van Business Insider opgemerkt dat nu ook Daredevil hard achteruit holt op Twitter en Instagram. De eerste twee seizoenen waren nog goed voor respectievelijk 275,000 en 200,000 posts, maar de start van het derde seizoen moest het doen met 75,000 posts.

Of is het toch loos alarm?

Wellicht is het loos alarm, want de seizoenspremière van Jessica Jones had met 150,000 posts ook nog maar de helft van het aantal social media-uitlatingen die de allereerste aflevering kreeg, en toch keert de sjagrijnige superdetective nog terug in een derde seizoen. Ook van The Punisher is een tweede seizoen in de maak, en het lijkt ons niet dat die serie snel gecanceld wordt: wie durft Frank Castle immers te vertellen dat zijn serie wordt stopgezet?

Lees verder