Gordon aan tafel bij Eva Jinek

Veronica Superguide logo
Gordon aan tafel bij Eva Jinek

Gemist: kijkers verdeeld over Gordon bij Jinek

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Zanger/presentator Gordon heeft het helemaal gehad met anonieme scheldpartijen! Hij stapt naar de rechter om anonieme reageerders openbaar te maken, en startte een petitie om aandacht te vragen voor het probleem. Gisteravond schoof hij aan bij Jinek om er meer over te vertellen; kijkers leken nogal verdeeld over zijn optreden.

Gordon was de laatste tijd vaak in het nieuws vanwege zijn hondje Toto, dat nogal wat controverse opleverde. Het kwam hem op veel kritiek te staan van de Hondenbescherming en Gerard Joling, maar daar ging het Gordon niet echt om.

Bankplakkers: dé podcast over films en series! meer

De presentator krijgt regelmatig schunnige of zelfs bedreigende berichten via social media, en daar is hij helemaal klaar mee. Als je zo’n grote mond hebt, dan vindt Gordon dat je dit ook met je naam erbij moet durven zeggen. Dat vindt hij niet alleen voor zichzelf, maar óók voor andere publieke figuren en kinderen die online anoniem gepest worden.

Kijkers vonden de boodschap van Gordon op zich prima…

…maar stellen tegelijkertijd dat Gordon misschien niet dé uitgelezen persoon is om te spreken over fatsoensnormen.

De redactie van Jinek maakte het Gordon ook niet echt makkelijk. Ze herinneren hem aan die keer dat hij zei dat criticus Angela de Jong “zich maar een keer in een kamer moest laten opsluiten met Akwasi.” “Nou, ik vind dit niet in verhouding staan met een doodsbedreiging.”

Gordon bij Jinek

Lang niet iedereen was het dus eens met Gordon, maar het lijkt er wél op dat het onderwerp een gevoelige snaar raakt. Veel mensen hebben last van online gehaat: programma’s als Big Brother, BN’ers als Bridget Maasland én natuurlijk heel wat onbekende mensen. Een internet waar niemand meer anoniem is, is waarschijnlijk niet de oplossing (als we zien wat je tante Gerda soms voor verschrikkelijke dingen op Facebook plaatst), maar het is belangrijk om er over te kunnen praten.

‘Eva Jinek’ was gisteravond trouwens ook één van de hoofdrolspelers in de finale van De TV Kantine! De hele uitzending van Jinek kijk je terug bij RTLXL.

Lees verder