• Hollywood

Film over rechtszaak Johnny Depp en Amber Heard in de maak

Door Lise Knipping
Amber Heard en Johnny Depp

Een missend vingertopje, het 'toneelstukje' in de rechtbank of woede om een TikTok-video. Miljoenen mensen over de hele wereld volgden de omstreden rechtszaak tussen Johnny Depp en zijn ex Amber Heard. Amerikaanse media maken bekend dat er nu een film over het hele proces in de maak is. Hoewel de twee acteurs meestal zelf in een andere rol kruipen, worden zij nu het middelpunt van de bioscoopfilm Hot Take: The Depp/Heard Trial

Social media-gebruikers gingen hélemaal los op de veelbesproken rechtszaak tussen de twee filmsterren. Johnny Depp werd door zijn ex Amber Heard beschuldigd van huiselijk geweld en hij gaf op zijn beurt weer de schuld aan de actrice. De livestream vanuit de rechtbank in Virginia werd eerder dit jaar gevolgd door miljoenen. 

De cast

Er is behoorlijk wat talent nodig om deze twee filmsterren te vertolken. Mark Hapka, die vooral bekend is als Nathan in de soap Days of Our Lives, durft zich te wagen aan de rol van Johnny Depp -die zijn comeback gaat maken in de parfumreclames van Dior. Aquaman-Amber Heard zal worden gespeeld door de vrij onbekende actrice Megan Davis. Actrice Melissa Marty neemt de rol van Johnny's advocaat Camille Vasquiz op zich en Mary Carrig speelt de advocaat van Amber. De regie van Hot Take: The Depp/Heard Trial is in handen van Sarah Lohman, de schrijfster van komedieserie Grace and Frankie

Opnames gestart

De film zal zich voornamelijk richten op de turbulente relatie tussen Amber en Johnny. We zien niet alleen het drama dat zich in de rechtbank afspeelde, maar we krijgen ook een kijkje in hun relatie buiten de rechtszaak om. De opnames voor de nieuwe bioscoopfilm zijn al gestart, maar er is nog geen officiële datum bekend wanneer ie-op het witte doek zal verschijnen. Even afwachten dus!

The Hollywood Case

Johnny klaagde Amber aan vanwege een opiniestuk dat ze schreef over haar ervaringen met huiselijk geweld. Ze noemde in het artikel in de Washington Post geen naam, maar volgens de acteur was het overduidelijk dat het over hem ging. Hij stelde dat zijn carrière en reputatie daaronder hebben geleden en eiste een schadevergoeding. Johnny wist uiteindelijk de smaadzaak te winnen en kreeg daarmee 15 miljoen dollar op zijn rekening gestort. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide