Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit als presentatoren van Eurovisiesongfestival

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit als presentatoren van Eurovisiesongfestival

Eurovisiesongfestival-loting: Nederland mag stemmen in eerste halve finale

|
|

Laatste update:

Normaal gesproken is de loting voor het Eurovisiesongfestival natuurlijk niet heel groot nieuws… Dat ligt dankzij de overwinning van Duncan Laurence dit jaar natuurlijk net effe anders! De loting die vanmiddag plaatsvond in Rotterdam trok daarom veel bekijks. De conclusie? Wij mogen stemmen op de landen in de eerste halve finale.

Wie mag wanneer optreden tijdens Songfestival?

De loting voor het Eurovisiesongfestival vond vanmiddag plaats in het stadhuis van Rotterdam. Daarbij waren ook de drie presentatoren aanwezig, die in mei in Ahoy, Rotterdam staan: Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit. De loting bepaalt welke landen in welke van de twee halve finales aantreden en in welke volgorde er opgetreden wordt. Uiteraard zat Nederland niet in de pot. Wij mogen met onze inzending Jeangu Macrooy immers meteen door naar de finale op 16 mei. Datzelfde geldt voor Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en Italië. Deze landen zijn als geldschieters traditiegetrouw ook al geplaatst.

Welke acts gaan door naar de Songfestival-finale?

Dat Nederland linea recta door is naar de finale van het Eurovisiesongfestival betekent echter niet dat je niet lekker mag stemmen! Dankzij de loting weten we dat wij mee mogen stemmen tijdens de eerste halve finale op 12 mei. Met andere woorden: Nederland beslist tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival mee welke acts doorgaan naar de grote finale. In deze eerste halve finale komen onder andere België, Noorwegen, Zweden, Australië, Ierland en Roemenië in actie.

De halve finales van het Eurovisiesongfestival zijn op 12 en 14 mei te zien. De finale vindt vervolgens op 16 mei plaats.

Lees verder