Jeangu Macrooy, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2020

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jeangu Macrooy, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2020

Bevestigd: Jeangu Macrooy Nederlandse inzending Songfestival!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Zanger Jeangu Macrooy gaat - zoals we al dachten - Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam!

De soulzanger treedt daarmee in de voetsporen van Duncan Laurence. AVROTROS, de omroep die het Songfestival mede organiseert, maakte het grote nieuws zojuist bekend op instagram. En we hebben meteen al een juich-hashtag: #TeamJeangu!

Wie is Jeangu Macrooy?

Grote kans dat je Jeangu al kent. De Surinamer timmert al een paar jaar aan de weg in Nederland. Macrooy zingt moderne soulmuziek, en was al regelmatig te zien in De Wereld Draait Door. In 2018 speelde Macrooy Judas in de paasviering The Passion.

Droom

De 26-jarige artiest is uiteraard helemaal door het dolle heen. "JA, HET IS WAAR!", meldt hij op Instagram. "Ik voel me onbeschrijfelijk vereerd om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2020! Het is een droom die uitkomt en het allermooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik staan te springen om iets neer te zetten waar jullie trots op kunnen zijn. Let’s go!"

Het nummer

"We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is," aldus algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie Eric van Stade op de Songfestival-website. Hij blikt ook alvast vooruit op hét nummer (dat Jeangu pas later bekend mag maken). "De song die hij instuurde was een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten. Wij zijn ontzettend blij dat Jeangu er samen met ons voor wil gaan."

Lees verder